היפוגונדיזם או משהו אחר? - ממש סובל

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• היפוגונדיזם או משהו אחר? - ממש סובל
    נהרדעא
    12/07/2017

שלום ותודה כנה מראש.
    לפני כחודש וחצי אובחנתי ע"י הרופאה כסובל מהיפוגונדיזם משני ומיד היא רשמה לי מרשם לתחליף טסטוסטרון.
    כשביקרתי אצל רופאה אחרת, היא אמרה לי שהיא כלל לא בטוחה שיש לי היפוגונדיזם וביקשה שאבדוק bio-avilable + לשחזר את הבדיקות של קופ"ח כדי לוודא את האבחנה.
    אני רואה שבאמת יש שוני בין הבדיקות, אבל לענ"ד כולן מצביעות על רמת טסטוסטרון נמוכה, מה שיכול להסביר את הסבל הגדול שלי.

מצד אחד, אני מת לקחת כבר תחליף טסט' שאולי יקל עלי משמעותית, אך מצד שני אני לא רוצה להיות פזיז ומעדיף קודם להבין מה באמת המקור למחסור בטסטוסטרון.

אז ברשותך, כמה שאלות:
    1. מה דעתך על הבדיקות שצירפתי? מדובר על היפוגונדיזם? -שימי לב שניתן לגלול למטה בתמונה וכך לראות את כל התוצאות לפי סדר כרונולוגי.

2. האם ניתן לגלות באופן וודאי מה הגורם לחוסר בטסטוסטרון (למשל לעשות טסטים עם פרו-הורמונים שקודמים לו) ולטפל בגורם עצמו? קראתי איפשהו על gnrh test, כדאי לנסות? אולי יש לי tertiary hypogonadism?
    חשוב לציין שב-mri מוח, הכל תקין.

3. האם יכול להיות שמדובר על בעיה זמנית ועדיף לחכות ולראות אם זה פשוט עובר מעצמו?

4. יש אפשרות להבריא מהיפוגונדיזם/חוסר איזון באופן "טבעי"? נניח תזונה כלשהי, ספורט וכדו' או לכל הפחות באמצעות טיפולים פחות אגרסיביים?
    הבנתי שתחליף טסט' יכול לגרום לגוף להפסיק לייצר טסט' באופן עצמי ולפגוע בפוריות וכו'...

5. הדיאטנית שלי (ירדתי המון במשקל. ממש חריג) אמרה שאם לוקחים תחליף לזמן קצר זה דווקא גורם למוח לעשות reset ולחזור לעצמו. כך שדווקא כדאי לקחת תחליף לתקופה קצרה (בניגוד למה שהרופאה אמרה לי, שזה תמיד לכל החיים). יש בזה אמת?

תודה תודה. יעזור לי מאוד לשמוע את דעתך בענין.
    אני ממש ממש סובל.
    לילה תוף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה המייל שלך יש לי מקרה דומה

?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנהרדע

ד''ר מאיה איש שלום
    14/07/2017

לפי בדיקת הטסטוסטרון והBT באיכילוב אחרונה אמינה יותר בכדי להבין את רמת הטסטוסטרון החופשי הרמות תקינות, אמנם בשליש התחתון של הנורמה
    נראה שעשו לך ברור מקיף
    בכדי לתת תשובה תשובה לגבי בעיתך יש צורך בפרטים נוספים אנמנסטים ובדיקה גופנית ולכן זה בעיתי בפורום זה.
    הדבר היחיד שהיתי שוקלת להשלים זה מבחן דקסמטזון 1 מג' שוב אין הכרח, זה לפי ההתרשמות הקלינית
    בדיקות הטסטוסטרון משתנות מיום ליום ולכן ניתן לקבל רמות שונות בימים שונים...הFAI המחושב מאוד בעיתי ולכן לא בטוחה שהיתי מתיחסת אליו
    אם אתה סובל מעודף משקל ירידה במשקל תשפר את רמות הטסטוסטרון
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת לנהרדעא

ד''ר מאיה איש שלום
    14/07/2017

נטילת טסטוסטרון שלא לצורך דווקא מדכאת את היצור הפנימי כך שאם אין הכרח עדיף שלא לטול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו