כאבים בגב תחתון, עכוז ימין ורגל ימין

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• כאבים בגב תחתון, עכוז ימין ורגל ימין
    דולב
    21/07/2017

שלום,

אני בן 29. לפני כ-10 חודשים החל אצלי כאב כרוני חזק מאד בעכוז ימין שבהדרגה התחיל להקרין לרגל ימין. הכאבים מתחזקים מאד בישיבה ממשוכת ובעמידה ומשתככים על פני כמה שעות בשכיבה.

רנטגן של האזור תקין, ייעוץ נוירולוגי כולל EMG ו-MRI של עמוד השדרה תקין למעט אקטזיה דורלית קלה. פאנל ראומטי תקין.
    במקביל אני סובל מבעיות אורולוגיות, בכללן בעיות במתן שתן וירידה עזה בחשק המיני (טסטוסטרון טוטאל 13.1 nmol/L; כאשר ברור לי שהערך נמצאה בנורמה לפי קופה"ח, ועם זאת סוטה כמה סטיות תקן מהממוצע לגילי). יש לי גם כאבים באזור האשכים.
    סידן בדם 10.81 mg/dl.
    PTH בנורמה.

האם ייתכן כי רמות הטסטוסטרון המתדרדרות אצלי הביאו לאוסטאופניה/אוסטאופורוזיס (או כל בעיית עצמות אחרת)? האם כדאי לעשות בדיקה לצפיפות עצם (הרעיון נשמע מוזר לרופא המשפחה שלי בהתחשב בגילי, שבעצמו לא יודע להצביע על מקור הבעיה, רק לומר מה לא)?

אשמח לכל עצה בנושא.

תודה רבה!
    דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לדולב

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    23/07/2017

שלום דולב
    התסמינים שלך לא נראים כנובעים מאוסטאופורוזיס מאחר ואין שברים. רמת TESTOSTERONE תקינה אך יש מקום להמשיך לברר את משק הסידן (עקב הרמות הגבוהות של סידן)
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמות טסטוסטרון ואוסטאופורוזיס

דולב
    24/07/2017

ראשית אני מודה לך על תשובתך.

שנית, שאלה קטנה בנוגע לרמת הטסטוסטרון ומה שביניהן -
    לא ברור לי איך זה שנער בן 15 וקשיש בן 95 נשפטים לפי אותה סקאלה ולא לפי נומוגרמה מותאמת גיל; בתוך כך מפחיד ומעציב אותי כל כך לחשוב איך קרה שהטסטוסטרון אצלי (והחשק המיני בהתאם) התדרדר כ"כ ומה יהיה בהמשך? האם כשאהיה בן 40 אהיה אימפוטנט לחלוטין שכן כבר היום הזקפות כבר לא באות בקלות?

כמה הודעות לפניי מספר בחור בשם שחר בעל נתוני גיל וטסטוסטרון דומים לשלי על ממצא של אוסטאופורוזיס בעמוד השדרה - האם יש מקום לקיים רנטגן חוזר של האגן או שמא רנטגן או CT של עמוד השדרה?

תודה רבה!
    דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ"ב

דולב
    24/07/2017

בעבר החשק המיני שלי, וההספקים המיניים בהתאם, היו בשמיים.
    שיער גוף תקין לחלוטין.
    בנוסף התחלתי לסבול מיובש מוחלט באזניים ובפי הטבעת בשנה האחרונה.

האם ייתכן כי רמות האסטרוגנים בגופי גואות משום מה ועל הדרך מדכאות רמות טסטוסטרון וגורמת ליובש העורי (בדומה למתרחש אצל נשים שמקבלות טיפול הורמונלי בגיל המעבר)?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו