מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים בגב תחתון, עכוז ימין ורגל ימיןדולב21/07/2017
שלום,
אני בן 29. לפני כ-10 חודשים החל אצלי כאב כרוני חזק מאד בעכוז ימין שבהדרגה התחיל להקרין לרגל ימין. הכאבים מתחזקים מאד בישיבה ממשוכת ובעמידה ומשתככים על פני כמה שעות בשכיבה.
רנטגן של האזור תקין, ייעוץ נוירולוגי כולל EMG ו-MRI של עמוד השדרה תקין למעט אקטזיה דורלית קלה. פאנל ראומטי תקין.
במקביל אני סובל מבעיות אורולוגיות, בכללן בעיות במתן שתן וירידה עזה בחשק המיני (טסטוסטרון טוטאל 13.1 nmol/L; כאשר ברור לי שהערך נמצאה בנורמה לפי קופה"ח, ועם זאת סוטה כמה סטיות תקן מהממוצע לגילי). יש לי גם כאבים באזור האשכים.
סידן בדם 10.81 mg/dl.
PTH בנורמה.
האם ייתכן כי רמות הטסטוסטרון המתדרדרות אצלי הביאו לאוסטאופניה/אוסטאופורוזיס (או כל בעיית עצמות אחרת)? האם כדאי לעשות בדיקה לצפיפות עצם (הרעיון נשמע מוזר לרופא המשפחה שלי בהתחשב בגילי, שבעצמו לא יודע להצביע על מקור הבעיה, רק לומר מה לא)?
אשמח לכל עצה בנושא.
תודה רבה!
דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדולב
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/07/2017שלום דולב
התסמינים שלך לא נראים כנובעים מאוסטאופורוזיס מאחר ואין שברים. רמת TESTOSTERONE תקינה אך יש מקום להמשיך לברר את משק הסידן (עקב הרמות הגבוהות של סידן)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות טסטוסטרון ואוסטאופורוזיס
דולב24/07/2017ראשית אני מודה לך על תשובתך.
שנית, שאלה קטנה בנוגע לרמת הטסטוסטרון ומה שביניהן -
לא ברור לי איך זה שנער בן 15 וקשיש בן 95 נשפטים לפי אותה סקאלה ולא לפי נומוגרמה מותאמת גיל; בתוך כך מפחיד ומעציב אותי כל כך לחשוב איך קרה שהטסטוסטרון אצלי (והחשק המיני בהתאם) התדרדר כ"כ ומה יהיה בהמשך? האם כשאהיה בן 40 אהיה אימפוטנט לחלוטין שכן כבר היום הזקפות כבר לא באות בקלות?
כמה הודעות לפניי מספר בחור בשם שחר בעל נתוני גיל וטסטוסטרון דומים לשלי על ממצא של אוסטאופורוזיס בעמוד השדרה - האם יש מקום לקיים רנטגן חוזר של האגן או שמא רנטגן או CT של עמוד השדרה?
תודה רבה!
דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ"ב
דולב24/07/2017בעבר החשק המיני שלי, וההספקים המיניים בהתאם, היו בשמיים.
שיער גוף תקין לחלוטין.
בנוסף התחלתי לסבול מיובש מוחלט באזניים ובפי הטבעת בשנה האחרונה.
האם ייתכן כי רמות האסטרוגנים בגופי גואות משום מה ועל הדרך מדכאות רמות טסטוסטרון וגורמת ליובש העורי (בדומה למתרחש אצל נשים שמקבלות טיפול הורמונלי בגיל המעבר)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)