שעירות יתר ותוצאות בדיקות אנדוקרינולוגיות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום
 
  • שעירות יתר ותוצאות בדיקות אנדוקרינולוגיות
    גיא
    01/08/2017

    שלום,

    אני בן 25. בהחלמה ארוכה ממחלת הנשיקה שהגיעה למצב קשה. לפני כחודש וחצי - חודשיים לקחתי במשך 3 שבועות לטיפול בשינה תרופה אלטרנטיבית שביעבד נראית לי קצת מפוקפקת והפסקתי לאחר שהחלו להופיע נקודות חן רבות וגם שעירות רבה לאורך כל הגוף (שעירות מובנת בכל הגוף, גם באזורים שקודם לא היה בהם שיער). גם הגיעה עייפות מאוד גדולה, כשכבר הייתי בשלבי החלמה ומרגיש טוב ואני תוהה אם זה קשור לתופעות ההורמונליות.
    בבדיקות הדם שעשיתי ה-tsh היה גבוה 5.2 ושבוע לאחר מכן כבר ירד ל-4.1 (בשתי הבדיקות t4 ו-t3 היו תקינים אבל מאוד בגבול העליון של הטווח). הערך הנוסף שהיה לו תקין בבדיקת דם היה hydroxyprogesterone-17 שהיה 8.5 mnol/l וגם ה-androstenedione היה גבולי ביותר. כמו כן, האסטרדיול היה מעט מעל הטווח בשתי בדיקות שונות.
    האם הגיוני ש-cah תתפרץ בשלב כה מאוחר בחיים (ובעקבות תרופה או מחלה אולי התסמינים יורגשו יותר) או האם יש סיבות ומחלות אחרות אחרות לכך שה-hydroxyprogesterone-17 יהיה גבוה מעל הטווח?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שאלה נוספת לגבי הבדיקות

    גיא
    01/08/2017

    כמו כן, האם קושינג סינדרום אפשרי גם אם בדיקת הקורטיזול בדם בבוקר יצאה תקינה? (אני עם הפרעת שינה והולך לישון בשעות הבוקר המוקדמות)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו