פגיעה משמעותית בשדה הראיה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פגיעה משמעותית בשדה הראיה
    דינה
    05/08/2017

שלום,דוקטור איש שלום!
    ברצוני להודות לך על קרב הלב על תשובתך המפורטת ,איכפאתיות ואימפתיה ,אותן אני מרגישה מתשובתך.
    הממצא הוא 5 מ"מ.
    לגבי שדה ראיה:מחודש מרץ אני סובלת מפגיעה בשדה ראיה משמעותית בעין ימין.ברגע הראשון שהרגשתי פיסית הפרעה בשדה ראיה פניתי לרופא עיניים.אחרי הבדיקות כולל OCT-האבחנה המשוערת היא NAION-נוירופאתיה אופטית קדמית.מאז ,בדיקת שדה ראיה בעין ימין ותוצאות OCT החמירו באופן משמעותי.הראיה שלי יורדת כל יום ולכן נשלחתי ל-MRI חוזר.ישיבת רנטגן של מחלקת עיניים בבית חולים בו אני נמצאת במעקב פיענחו שיש ממצא שיכול להתאים לציסטה בעל תוכן לא צלול ושעצבי ראיה וכיאזמה תקינים לחלוטין.
    פיענוח דומה קיבלתי מרדיולוג של בית חולים בו בצעתי את ה-אם אר אי.רק מה-הפעם טוענים שלא מדובר בציסטה אלא במיקרואדנומה.
    רופאי עיניים שלחו אותי לבירורר אנדוקרינולוגי ורופא משפחה לא ממש יודע איך להתייחס לממצאים ואני בנתיים מרגישה חסרת אונים.
    אני מורה במקצוע והעיניים הם כלי העבודה שלי.גם אני בלחץ נוראי לגבי הממצא שיושב בהיפופיזה.אומנם אני לא צעירה,בת 54,אך מהות הממצא ממש מפחיד אותי.
    האם יש אפשרות להתקבל אצלך במרפאה בבילינסון או במידה ויש לך מרפאה פרטית בהקדם?
    בתודה מראש ובברכה,
    דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדינה

ד''ר מאיה איש שלום
    05/08/2017

לפי מה שתארת אם הממצא לא קרוב לכיאזמה הוא כנראה לא מביא להפרעת הראיה שלפי מה שהבנתי מדבריך קשורה לNAION.
    אם אכן מדובר במקרואדנומה של 5 ממ' ולא צסטה אחרת אז זה ממצא מקרי שכיח 10-25% מהמקרים שמבצעים MRI מוצאים ממצא זה. את יכולה להשלים את הברור ההורמונלי כפי שהמלצתי בתכתובת הקודמת
    אך לא נראה שיש כאן סיבה לדאגה
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו