מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פגיעה משמעותית בשדה הראיהדינה05/08/2017
שלום,דוקטור איש שלום!
ברצוני להודות לך על קרב הלב על תשובתך המפורטת ,איכפאתיות ואימפתיה ,אותן אני מרגישה מתשובתך.
הממצא הוא 5 מ"מ.
לגבי שדה ראיה:מחודש מרץ אני סובלת מפגיעה בשדה ראיה משמעותית בעין ימין.ברגע הראשון שהרגשתי פיסית הפרעה בשדה ראיה פניתי לרופא עיניים.אחרי הבדיקות כולל OCT-האבחנה המשוערת היא NAION-נוירופאתיה אופטית קדמית.מאז ,בדיקת שדה ראיה בעין ימין ותוצאות OCT החמירו באופן משמעותי.הראיה שלי יורדת כל יום ולכן נשלחתי ל-MRI חוזר.ישיבת רנטגן של מחלקת עיניים בבית חולים בו אני נמצאת במעקב פיענחו שיש ממצא שיכול להתאים לציסטה בעל תוכן לא צלול ושעצבי ראיה וכיאזמה תקינים לחלוטין.
פיענוח דומה קיבלתי מרדיולוג של בית חולים בו בצעתי את ה-אם אר אי.רק מה-הפעם טוענים שלא מדובר בציסטה אלא במיקרואדנומה.
רופאי עיניים שלחו אותי לבירורר אנדוקרינולוגי ורופא משפחה לא ממש יודע איך להתייחס לממצאים ואני בנתיים מרגישה חסרת אונים.
אני מורה במקצוע והעיניים הם כלי העבודה שלי.גם אני בלחץ נוראי לגבי הממצא שיושב בהיפופיזה.אומנם אני לא צעירה,בת 54,אך מהות הממצא ממש מפחיד אותי.
האם יש אפשרות להתקבל אצלך במרפאה בבילינסון או במידה ויש לך מרפאה פרטית בהקדם?
בתודה מראש ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום05/08/2017לפי מה שתארת אם הממצא לא קרוב לכיאזמה הוא כנראה לא מביא להפרעת הראיה שלפי מה שהבנתי מדבריך קשורה לNAION.
אם אכן מדובר במקרואדנומה של 5 ממ' ולא צסטה אחרת אז זה ממצא מקרי שכיח 10-25% מהמקרים שמבצעים MRI מוצאים ממצא זה. את יכולה להשלים את הברור ההורמונלי כפי שהמלצתי בתכתובת הקודמת
אך לא נראה שיש כאן סיבה לדאגה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)