מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מטפורמין 2 כדורים או 3 ביוםגדי09/10/2017
שלום רב! אנסה לקצר. בן 62 חולה אי ספיקת לב המון שנים. סוכרת מ- 2010. כנראה התחלת אי ספיקת כליות. עד לפני חצי שנה סוכרת מאוזנת מאוד אפילו. A1c תמיד מתחת ל-6 או עד 6.2 לאחרונה מדדים עולים עם כל ביס כמעט. אני בקושי אוכל והסוכר בצום תמיד בין 110 ל- 135 (כאשר עד לפני מספר חודשים היה תמיד מתחת ל- 100) אבל מה שחשוב הוא שאני בקושי אוכל והסוכר טס למעלה. קרקר אחד וזה עולה ל-130.
אם אני מדי פעם אוכל קצת יותר פחמימות, קצת, המדדים מגיעים ל- 150 וגם 170 כמו כלום, דבר שלא הכרתי מעולם. אני מבין שהמצב הולך ומתדרדר. זה בסדר. השאלה שלי היא כזאת: אני לוקח כבר מספר שנים מטפורמין 2 כדורים ביום. אוכל להעלות (דרך רופא מומחה כמובן) ל- 3 ביום? אם כן, זה יקרב אותי לאינסולין בקצב מהיר יותר? תודה! גדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר היבא מסרי עיראקי10/10/2017שלום
שינויים בערכים יכולים להיות משנית להתקדמות טבעית של המחלה לאחר מספר שנים אבל כדאי לבדוק גורמים נוספים שעלולים להשפיע כגון עלייה במשקל אם קרתה , שינוי התזונה או הפחתה בפעילות גופנית
לגבי מינון מטפורמין - המינון המקבילית הינו שלושה כדורים בהתאם לתפקוד הכלייתי , התוספת הטיפולית של עלייה משני כדורים לשלושה לא תמיד משמעותית וייתכן ויהיה מורך בשילוב תרופה נוספת
אם אתה במעקב רופא מומחה כדאי להתייעץ איתו לגבי שילוב שיתאים גם למחלות הנוספות שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)