מטפורמין 2 כדורים או 3 ביום

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מטפורמין 2 כדורים או 3 ביום
    גדי
    09/10/2017

שלום רב! אנסה לקצר. בן 62 חולה אי ספיקת לב המון שנים. סוכרת מ- 2010. כנראה התחלת אי ספיקת כליות. עד לפני חצי שנה סוכרת מאוזנת מאוד אפילו. A1c תמיד מתחת ל-6 או עד 6.2 לאחרונה מדדים עולים עם כל ביס כמעט. אני בקושי אוכל והסוכר בצום תמיד בין 110 ל- 135 (כאשר עד לפני מספר חודשים היה תמיד מתחת ל- 100) אבל מה שחשוב הוא שאני בקושי אוכל והסוכר טס למעלה. קרקר אחד וזה עולה ל-130.
    אם אני מדי פעם אוכל קצת יותר פחמימות, קצת, המדדים מגיעים ל- 150 וגם 170 כמו כלום, דבר שלא הכרתי מעולם. אני מבין שהמצב הולך ומתדרדר. זה בסדר. השאלה שלי היא כזאת: אני לוקח כבר מספר שנים מטפורמין 2 כדורים ביום. אוכל להעלות (דרך רופא מומחה כמובן) ל- 3 ביום? אם כן, זה יקרב אותי לאינסולין בקצב מהיר יותר? תודה! גדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד``ר היבא מסרי עיראקי
    10/10/2017

שלום
    שינויים בערכים יכולים להיות משנית להתקדמות טבעית של המחלה לאחר מספר שנים אבל כדאי לבדוק גורמים נוספים שעלולים להשפיע כגון עלייה במשקל אם קרתה , שינוי התזונה או הפחתה בפעילות גופנית
    לגבי מינון מטפורמין - המינון המקבילית הינו שלושה כדורים בהתאם לתפקוד הכלייתי , התוספת הטיפולית של עלייה משני כדורים לשלושה לא תמיד משמעותית וייתכן ויהיה מורך בשילוב תרופה נוספת
    אם אתה במעקב רופא מומחה כדאי להתייעץ איתו לגבי שילוב שיתאים גם למחלות הנוספות שלך
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו