אני רק שאלה...תת תפקוד בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אני רק שאלה...תת תפקוד בלוטת התריס
    מירב
    05/06/2007

שלום,
    אני בת 33 ועשו לי בדיקות כלליות עקב עייפות כמה חודשים+עלייה משמעותית ומעצבנת במשקל+גרד בגוף, יצא הממד THS 20.22 ולאחריהן בדיקות נוספות לתפקוד הבלוטה ויצאו התוצאות הבאות:
    TSH20.27
    FT49.7
    FT34.42
    THYROID PEROXIDASE AB 329
    בנוסף, במיפוי בלוטה יצאו התוצאות הבאות:בלוטה מוגדלת בשתי אונותיה,בולטת יותר ההגדלה של אונת שמאל של הבלוטה.ריכוז - חוסר הומוגניות בריכוז.ריכוז מודגש באזור קצה תחתון של שתי האונות.
    רופא השמפחה טוען שאני כבר יכולה להתחיל לקחת את הכדור שנותנים לתת תפקוד הבלוטה ואינדוקרינולוג ששוחחתי עימו בטלפון אמר לי גם שסביר להניח שאני אצטרך לקחת את הכדור לכל ימי חיי.
    האומנם? האם פעילות גופנית לא תוכל לעזור פה?דיקור/אלטרנטיבי?
    אודה לתשובתך המלומדת
    מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני רק שאלה...תת תפקוד בלוטת התריס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    06/06/2007

שלום, אני מתרשם שאכן יש לך תת פעילות של בלוטת התריס , על רקע מחלת השימוטו שהיא תהליך אוטואימוני שגורם להרס הבלוטה. עקב כך יש צרך בטפול תחליפי בהורמון,אלטרוקסין. הטפול הוא לכל החיים.
    כיוון שהתהליך שגורם לתת פעילות הוא הרס עצמי של הבלוטה,וזו המחלה, אין משהו חיצוני שיכול למנוע זאת כמו דיאטה או פעילות גופנית.
    אנא התייעצי עם אנדוקרינולוג.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

מירב
    06/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו