TSH מעט גבוה, לפני הריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• TSH מעט גבוה, לפני הריון
    ליאור
    23/10/2017

הי,

בת 29, בהריון בשליש האחרון TSH היה מעט גבוה 4 ונטלתי 50 מ"ג אלטרוקסין ביום.
    הפסקתי עם האלטרוקסין לאחר הלידה.
    כיום, לאחר שנתיים מעוניינת להרות בשנית, בינתיים מנסים ולא מצליחים (הריון ראשון נקלט בקלות). בחודשים האחרונים המחזור שלי ארוך (דימום חלש כ-10 ימים), סובלת ממצבי רוח ומעודף משקל 10 ק"ג.
    בדיקה אחרונה לפני חודשיים TSH 5.22, ידוע לי שבהריון ולפני הריון חשוב לשמור על רמה של TSH 2.5, קיבלתי מהרופאת משפחה מינון יומי 50 מג אלטרוקסין.
    לאחר חודשיים רמת TSH ירדה ל-3.93.
    אני מרגישה שיפור בתופעות מהן סבלתי, בעיקר שיפור במצב הרוח ואני פחות עצבנית.
    אני יודעת שזו רמה גבולית של TSH שלא מראה בהכרח תת תפקוד, אך האם עדיין יתכן והבעיות מהן אני סובלת כגון עודף משקל ומחזור ארוך קשורות? האם עליי להגביר את המינון של האלטרוקסין? האם כדאי לקבוע תור למעקב אנדיקרינולוג או שניתן להמשיך מעקב אצל רופא משפחה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    TSH מעט גבוה, לפני הריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לליאור

ד''ר מאיה איש שלום
    25/10/2017

במידה ואת נוטלת את מנון האלטרוקסין באופן קבוע כבר מעל חודש (מקפידה לטול בצום חצי שעה לפני האוכל עם מים בלבד) מציעה לשקול העלאת מנון ב50 מקג' לשבוע, דהיינו בשבת למשל תקחי 100 בשאר הימים תמשיכי 50 מקג'
    בערכי TSH שציינת לא סביר שהתסמינים קשורים להפרעה בבלוטת התריס אלא אם יש הפרעה מרכזית ואז כדאי לבדוק גם רמת FT4 .
    כדאי להתרשם קלינית ולראות אם יש צורך בברור נוסף כגון ברור לעודף הפרשת קורטיזול..
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו