לקיחת נובונורם וכיס מרה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• לקיחת נובונורם וכיס מרה
    חיים
    02/11/2017

שלום, בן 70, מסיבות רפואיות,(ערכי קריאטנין גבוהים) התחלתי לקבל נובונורם ,פעם ביום בצהריים, במקום מטפורמין שגרמו לפגיעה בתפקודי הכליות.(עם הפסקת המטפורמין - ירדו ערכי הקריאטנין ) יש לי אבנים בכיס המרה, עם התקפים קלים פעם בכמה שנים. במהלך נטילת הנובונורם, החלו מיחושים בבטן וגם מיחושי כיס מרה קלים עד התקף שנרגע עם פפוורין. הפסקתי את הנטילה של הנובונורם והכול נרגע. בשעתו הומלץ לי על ידי הנפרולוג שבעת הצורך ניתן לקחת טרג'נטה שגם הוא לא מופרש דרך הכליה ברובו אלא דרך כיס המרה.(הוא לא ידע על האבנים). האם ניתן ליטול תרופה זו שכן בעלון שלה מצויין בפירוש שעלולה להיות בעיה למי שיש אבני מרה . איזו תרופה יכולה אם כך להתאים לי? יצויין שבלאו הכי הנובונורם לא איזן לי את הגלוקוזה (בסביבות 133). תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת נובונורם וכיס מרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לחיים

ד''ר מאיה איש שלום
    03/11/2017

לא ידוע לי שמטפורמין מביא לפגיעה כליתית אלא ההפך. במודלים של נזק כליתי בבעלי חיים יש לו השפעה מגנה על הכליה אך בנוכחות אי ספיקה כליתית החשש הוא שמטפורמין יביא להצטברות חומצה לקטית ולחמצת לקטית ולכן בתפקוד כליתי של פחות מ30% לא מקובל לתת אותו
    לגבי טרג'נטה לא ידוע לי על התוית נגד לנטילה במקרה של אבנים בכיס מרה. החשש היחיד הוא שמחלת האבנים יכולה להגביר את הסכון לדלקת בלבלב ויתכן שגם טרג'טה ותרופות מהקבוצה יכולות להעלות במעט את הסכון.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו