מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכר גבוה בצום והמגולובין מסוכרר 5.4תמר08/11/2017
היי
אני בת 28, רזה יחסית וכבר מעל ל-10 שנים אני עם סוכר של בין 115-117 בצום.
לפני שנתיים עברתי הריון עם סכרת הריון והתחלתי לבדוק את הסוכר בגלוקומטר ביתי. לאחר ההריון התחלתי למדוד באופן עצמאי. הבדיקות בצום תמיד היו 117 (קבוע) ואחרי הארוחות מדידות תקינות עד גבוליות (141) שעתיים לאחר ארוחה.
השבוע עשיתי בדיקת דם לאחר צום של כ-12 שעות, הסוכר היה 128, להבנתי מדובר בסוכרת ודאית.
העניין הוא שתוצאות הבדיקות לאחר ארוחה עדיין תקינות וההמוגלובין המסוכרר שלי 5.4.
האם תיתכן סטייה כל כך גדולה בין גלוקומטר ביתי (מאוד מקפידה על החלפת מחטים וניקיון יסודי של הידיים לפני בדיקה) לבדיקת מעבדה?
דבר נוסף - אציין שהימים לפני הבדיקה היו מאוד מאוד מתוחים ולחוצים נפשית וישנתי מעט מאוד בערב שלפני הבדיקה. זכור לי שמתח נפשי ועייפות קיצונית משפיעות על ערכי הסוכר. האם זה נכון?
יש לי תור לאנדוקרינולוג בעוד כחודשיים. אשמח לדעת אם יש משהו שעליי לעשות עד אז (למעט שינוי תזונתי ופעילות גופנית) והאם מדובר בסוכרת ודאית וחד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
תמר09/11/2017אתמול בדקתי 2 תוצאות שעתיים לאחר ארוחה - תוצאה אחת יצאה 114 ואחת 138 (אחרי ארוחה עם דיי הרבה פחמימות, יודעת שזה הגבול העליון ועדיין בתחום התקין) והיום בבוקר במד הסוכר הביתי התוצאה יצאה 118.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לתמר
ד''ר מאיה איש שלום18/11/2017ערכי הסוכר שאת מתארת בצום מתאימים לטרום סוכרת, ההמוגלובין A1C תקין.
בשלב זה הגבלת פחמימות ופעילות גופנית סדירה זה חשוב.
מה שאת מתארת יכול להתאים אולי לMODY2 סוכרת שאינה מחייבת כל טיפול אבל יש צורך להתרשם קלינית מאנמנזה מלאה, אם היה בעבר סוכר תקין בצום זה לא מתאים. כי זו הפרעה מולדת.
ממליצה בחום להמשיך עם פעילות גופנית סדירה ותזונה שאינה עתירה בפחמימות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)