סוכר גבוה בצום והמגולובין מסוכרר 5.4

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סוכר גבוה בצום והמגולובין מסוכרר 5.4
    תמר
    08/11/2017

היי
    אני בת 28, רזה יחסית וכבר מעל ל-10 שנים אני עם סוכר של בין 115-117 בצום.
    לפני שנתיים עברתי הריון עם סכרת הריון והתחלתי לבדוק את הסוכר בגלוקומטר ביתי. לאחר ההריון התחלתי למדוד באופן עצמאי. הבדיקות בצום תמיד היו 117 (קבוע) ואחרי הארוחות מדידות תקינות עד גבוליות (141) שעתיים לאחר ארוחה.

השבוע עשיתי בדיקת דם לאחר צום של כ-12 שעות, הסוכר היה 128, להבנתי מדובר בסוכרת ודאית.
    העניין הוא שתוצאות הבדיקות לאחר ארוחה עדיין תקינות וההמוגלובין המסוכרר שלי 5.4.

האם תיתכן סטייה כל כך גדולה בין גלוקומטר ביתי (מאוד מקפידה על החלפת מחטים וניקיון יסודי של הידיים לפני בדיקה) לבדיקת מעבדה?

דבר נוסף - אציין שהימים לפני הבדיקה היו מאוד מאוד מתוחים ולחוצים נפשית וישנתי מעט מאוד בערב שלפני הבדיקה. זכור לי שמתח נפשי ועייפות קיצונית משפיעות על ערכי הסוכר. האם זה נכון?

יש לי תור לאנדוקרינולוג בעוד כחודשיים. אשמח לדעת אם יש משהו שעליי לעשות עד אז (למעט שינוי תזונתי ופעילות גופנית) והאם מדובר בסוכרת ודאית וחד משמעית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדכון

תמר
    09/11/2017

אתמול בדקתי 2 תוצאות שעתיים לאחר ארוחה - תוצאה אחת יצאה 114 ואחת 138 (אחרי ארוחה עם דיי הרבה פחמימות, יודעת שזה הגבול העליון ועדיין בתחום התקין) והיום בבוקר במד הסוכר הביתי התוצאה יצאה 118.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתמר

ד''ר מאיה איש שלום
    18/11/2017

ערכי הסוכר שאת מתארת בצום מתאימים לטרום סוכרת, ההמוגלובין A1C תקין.
    בשלב זה הגבלת פחמימות ופעילות גופנית סדירה זה חשוב.
    מה שאת מתארת יכול להתאים אולי לMODY2 סוכרת שאינה מחייבת כל טיפול אבל יש צורך להתרשם קלינית מאנמנזה מלאה, אם היה בעבר סוכר תקין בצום זה לא מתאים. כי זו הפרעה מולדת.
    ממליצה בחום להמשיך עם פעילות גופנית סדירה ותזונה שאינה עתירה בפחמימות
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו