מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורמונים בלוטת התריס ונדודי שינהנויה09/11/2017
שלום,אני בת 49 המחזור סדיר אין גלי חום אבל סובלת כבר שנה מנדודי שינה קשים.
עשיתי בדיקת דם ואלה התוצאות
• ESTRADIOL(E2) 86.04 PMOL/L
FSH 20.84 MIU/ML
LH 9.39 MIU/ML
PROGESTERONE 0.38 NMOL/L
TESTOSTERONE 0.59 NMOL/L
• TSH 1.31 µIU/mL
•
אשמח מאוד להבין את תוצאות הבדיקה...
אם הבנתי נכון האסטרוגן והפרוגסטרון מאוד נמוכים
וגם הTSH נמוך
האם אלה יכולים להיות הגורמים לנדודי השינה ?
רב תודות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנויה
ד''ר מאיה איש שלום13/11/2017ההתיחסות להורמונים (פרט לTSH ) תלויה ביום שבו עשית את הבדיקה ביחס למחזור אבל הרמה יכולה בהחלט להתאים לפרימנופאוזה, כלומר לשלב לקראת מנופאוזה. הTSH תקין -1.31.
היתי מחפשת סיבות אחרות לנדודי שינה.
יתכן שהרקע הוא פרימנפאוזה. האם יש גלי חום?
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
נויה14/11/2017תודה רבה על התשובה:)
אין לי גלי חום
את הבדיקה עשיתי יום אחרי שהסתיים המחזור החודשי
מתי מומלץ לעשות את הבדיקה כדי לקבל תמונה נכונה?
ושאלה נוספת
יש לי זפק (לא גדול) בבלוטת התריס(שמסתבר שלא מפריע לתפקוד שלה) האם זפק יכול לגרום להפרעות שינה?
תודה רבה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנויה
ד''ר מאיה איש שלום15/11/2017ערב טוב
זפק שאינו מביא לקשיי נשימה או אי נוחות בצואר לרב לא בעיתי הוא כן יכול להחמיר דום נשימה בשינה שמתבטא בנחירות ויקיצות מרובות לא מורגשות ועייפות מרגע היקיצה ונטיה להרדמות במהלך היום.
היום הנכון ביותר לבצע פרופיל הורמונלי (פרט לTSH שם לא משנה היום) הוא יום 2-5 למחזור, כאשר יום אחד הוא יום קבלת המחזור
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה לד"ר איש שלום:)
נויה16/11/2017קודם כל תודה רבה רבה על התשובות !
שתי שאלות אחרונות בעניין הזפק
לעיתים מרגיש לי שהוא מתנפח ולעיתים לא.. ואולי הוא אכן מפריע לנשימה
איך בודקים אם הוא מפריע לנשימה?
והשאלה השניה...אם תפקוד הבלוטה שלי תקין
האם ניתן לטפל בזפק מבלי לפגוע בבלוטה?
האם הוא ניתן להסרה? (סליחה על הבורות:)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנויה
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2017אפשר לבצע מעבדת שינה לראות אם יש דום נשימה זה לא בהכרח יעיד שהגויטר קשור לכך במידה ותמצא בעיה
אפשר לבצע תפקודי ראות
במידה ואחת האונות גדולה יותר ומפריעה אפשר להסירה ואז אין הכרח שתפקוד הבלוטה יפגע. אך כאמור יש לבדוק אם יש הצדקה לנתוח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נויה17/11/2017עזרת לי מאוד !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)