תנודתיות גבוהה בערכי סוכר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תנודתיות גבוהה בערכי סוכר
    נר
    13/11/2017

שלום,

אני בת 58 ולפני כעשר שנים הובחנה לי סכרת.
    לאחר תקופה קצרה של כ-3 חודשים של טיפול אינטנסיבי הצלחתי לאזן את הערכים בעזרת תזונה ופעילות גופנית ללא כדורים.
    לפני כשנה/שנתיים היה ברור שהתזונה והפעילות לא מספיקות יותר והתחלתי טיפול תרופתי גם לסכרת וגם ללחץ דם ולכולסטרול.
    כעת אני נוטלת גלולת גלוקומין ביום. הערכים בבוקר בצום נעים סביב 135 אך אני מודאגת מהמדידות שעתיים לאחר הארוחות, אז לפעמים אני מודדת ערכים מעל 200 (210/215). הרופא שמכיר אותי ושהעריך את האיזון שהשגתי ללא תרופות ויודע שאני נרתעת מהן, אומר לי שכיון שה HbA1c שלי לא עובר את ה-6.5 (כל עוד רחוקים מ-7) אפשר להמשיך עם המינון הנמוך ואני יכולה להתעלם מהתנודתיות הגדולה.
    כמובן אני שמחה שלא להעמיס עוד כדורים אבל חוששת שהפעם הסיכון לסיבוכים יכול לגבור מעבר לתופעות הלוואי של הגברת התרופות .
    אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לנר

ד''ר מאיה איש שלום
    13/11/2017

בעקרון השאיפה שלנו היא להגיע לערכי סוכר כמה שיותר קרובים לנורמה בכדי למנוע סבוכי סוכרת.
    אם אין לך כאבי בטן או שלשולים מהגלוקומין אני כן מציעה להעלות בהדרגה ל-3 כדורים ליום, קודם ל1.5 כל שבוע להוסיף חצי עד 3 ליום כדור אחרי כל ארוחה (זאת בהנחה שהתפקוד הכלייתי הכבדי והלבבי תקינים)
    המטרה סוכר בצום שעד 110 שעתיים אחרי האוכל עד 160 גג 180
    תמשיכי בפעילות הגופנית והתזונה נראה שיש תגובה טובה
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נר
    15/11/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו