פענוח תוצאות MRI מח

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות MRI מח
    שושי
    19/12/2017

שלום, עשיתי MRI מעקב לממצא בהיפופיזה והתוצאות הגיעו היום:
    "בין הנוירו והאדנו-היפופיזה מוקד יחסית היפואינטנסי בסריקה שלאחר הזרקת חומר ניגוד נראה ללא שינוי מאז הבדיקה הקודמת. במנח הסגיטלי נמדד כ- 3 מ"מ.
    אין סטייה של הגבעול, לחץ על הכיאזמה או הסינוס הקברנוזי. "

ב MRI לפני שנה היה כתוב:
    "מודגם אוכף בגודל תקין. גבעול הבלוטה אמצעי. הבלוטה בגודל תקין.
    לאחר הזרקת גדוליניום נראית קשרית היפואינטנסית בגודל 5 מ"מ בלוטת ההיפופיזה. יתכן מיקרואדנומה. היפותלמוס, כיאזמה, ציסטרנה סופרה-סלרית וסינוסים קברנוזים תקינים."

האם הבדיקה תקינה? מהמעט שאני מבינה הממצא הצטמצמם.
    האם יש צורך לחזור לרופא? האם יש צורך להמשיך מעקב בדיקות דם לרמת פרולקטין אם MRI יחסית תקין?

תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות MRI מח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשושי

ד''ר מאיה איש שלום
    20/12/2017

אכן מדובר בתהליך קטנטן. בהעדר ספור קליני קשה לי להתיחס למעקב הנחוץ מבחינת ברור מעבדתי לחסר או עודף הפרשה הורמונלית
    כדאי לבצע השואה פורמלית לבדיקה הקודמת (בתשובה שציינת לא בוצע ההשואה) אם אכן התהליך קטן ניתן כנראה יהיה לרווח את ההדמיות ולא יהיה צורך בהדמיה אחת לשנה. גם אם התהליך יציב כנראה שניתן לרווח את ההדמיות.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זאת אומרת השוואה פורמלית?

שושי
    21/12/2017

מה זאת אומרת השווה פורמלית?
    צירפתי גם את התוצאות של לפני שנה. מה חסר?

אתן קצת רקע אולי יוסיף. בת 27, הוסת שלי לפני ה MRI הראשון (שנה שעברה) הפסיקה להגיע סדיר. בנוסף התחיל לי פזילה בעין שמאל ונוירולוג שלח אותי לסיטי ראש שבו המח תין ובעין שמאל יש אקסופתלמוס. אז הלכתי לאנדוקרינולוג ובבדיקת דם יצא פרולקטין כ- 800 (כל שאר הדברים בנורמה. ביקש שאעשה MRI ושם מצאו. ביקש שאעשה טסט סינקטן ועדיין לא עשיתי. בנוסף, שלח אותי לגינקולוג שראה באולטרסאונד רירית מעובה וציסטות בשחלות. אמר לי לחזור אליו לבדיקה חוזרת ולא הספקתי. בדיקת הדם האחרונה שעשיתי לפרולקטין היתה בפברואר ושם הערך היה תקין כי לקחתי דוסטינקס שלוש פעמים והפסקתי.

השאלה הכי חשובה שלי האם יש טעם להמשיך את הברור הזה אם ה MRI תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשושי

ד''ר מאיה איש שלום
    21/12/2017

השואה פורמלית היא השואה שרדיולוג מסתכל על שתי הבדיקות ומשווה בינהן.
    בעקרון כשיש ממצא היפופזרי מקובל להמשיך מעקב ניתן כמובן לרוווח אותו
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו