מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם צורת אכילה כזו יכולה לגרום לסוכרת?חנה25/12/2017
שלום רב,
אני בת 55, גובה 170 משקל 96. פעילות גופנית מתונה (25 דקות הליכה כיפית ביום). לחץ דם תקין. TSH תקין.
למשקל הזה הגעתי במהלך 10 השנים הארונות, אני פשוט עולה ועולה, לפני כן הייתי רזה. לגמרי לא ברור לי מה גורם למשקל זה, מכיוון שאינני אוכלת במיוחד הרבה. אבל חלוקת האכילה שלי מוזרה. אין לי חשק לאכול בבוקר, ואני יכולה לצום גם עד שעות אחר הצהריים בלי בעיה. אני שותה די הרבה קפה בלי סוכר, ואוכלת אולי יוגורט או קצת שיבולת שועל בחלב. אחה"צ אני אוכלת 6 פרוסות לחם, ובערב ארוחה מבושלת (עוף עם תפו"א/אורז). לא שותה מתוק בכלל.
בבדיקות דם יצא לי גלוקוז בצום 96, hba1c 5.90% (התקין הוא עד 5.70).
האם יש לי טרום סוכרת? האם בצורת האכילה שלי אני גורמת לעצמי נזק ומביאה על עצמי סוכרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחנה
ד''ר מאיה איש שלום26/12/2017את אכן סובלת מעודף משקל, אם אין סיבה ברורה אז אולי כדאי לבדוק אם נמצאת סיבה אנדוקרינית למשל, למרות שברב המקרים לא מוצאים סיבה, בעקרון מספר מחקרים הראו שיותר בריא לאכול בבוקר יותר ופחות בערב זה משפיע על תאבון לכל היום על מאזן של הורמונים שקשורים לתאבון. וגם על אכות השינה.
הסוכר בצום שלך תקין אך על הצד העליון של הנורמה המוגלובין A1C מחשיד לטרום סוכרת אך הבדיקה לא תמיד ספצפית ויכולה לפספס. אפשר לשקול העמסת סוכר בכדי לראות אם יש עדות לטרום סוכרת.
בכל מקרה אם תעשי מאמצים לרדת במשקל, תפחיתי צריכת פחמימות ותעצימי פעילות גופנית צפוי שפור במשק הסוכר
במידה ולא תמצא סיבה לעליה במשקל אפשר גם לשקול טפול תרופתי שעוזר לרדת במשקל,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)