מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת מגן, יוד, ניתוחנעמה08/01/2018
שלום
אני בת 40. בריאה בדרך כלל. בדיקות דם תקינות
פרט לכך שמזה 3 שנים שינויים בבלוטת המגן.
היתה כמה פעמים תוצאה מתחת לנורמה ( יתר ) ואז אחרי זמן קצר תוצאה גבוהה של כ 10 ואז חזר והסתדר
ואחרי כמה חודשים שוב עלה וירד כו'.
בדיקת TSH לפני שנה תקינה ובדיקה אחרונה לפני 3 חודשים תקינה.
האנדוקרינולוג בקופח אמר שרק לבדוק פעם בחצי שנה אצל רופא המשפחה ואם יהיה חריגה לחזור אליו.
היות ומזה כחודש משתעלת עשו לי צילום חזה ועקב ממצא
"צל מעוגל במדיאסטנום" הפנו אותי לבדיקת CT של החזה
שבוצעה עם זריקת יוד לפני 5 ימים.
בסיטי ניכר שיש גוש של כ 6 סמ במיצר האחורי , כנראה שפיר אולי טרטומה, שצמוד לקנה הנשימה וגם משיק לוושט וללב.
נקבע לי תור לעוד 10 ימים לניתוח להוצאת הגידול.
אשמח לעזרתך
1. האם העובדה שלפני 6 ימים עברתי זריקת יוד
עשויה לגרום לכך שבלוטת המגן תצא מאיזון?
2. קיבלתי הפניה ל TSH האם כדאי לעשות מחר כשבוע לאחר הסיטי עם יוד או לעשות בעוד כשבוע כי רק אז ידעו אם יש שינוי כתוצאה מהיוד? ( בעקרון מעדיפה מחר לגמור עם כל הבדיקות )
3. האם יש צורך שאקבל איזה שהוא טיפול מיוחד לקראת ניתוח בשל הבלוטה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום08/01/2018אכן יש סכוי שהיוד יביא להפרעה בתפקוד הבלוטה. היתי מחכה מעל שבוע אם את יכולה. כי לרב בתחילה עשוי להיות דכוי פעילות ואחרי שבוע 10 ימים פעילות יתר
ממליצה לעשות כשבועיים אחרי הסיטי אפילו 3 שבועות (אם זה טרם הנתוח)
אם התפקודים תקינים אין התויה לשום טפול
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת מגן, ניתוח
נעמה08/01/2018תודה רבה על התשובה המפורטת.
אחכה עוד כמה ימים להגיע ל 10 ימים אחרי ה CT
וכשבוע לפני הניתוח.
אודה עוד על עזרתך
1. האם מספיק לבדוק רק TSH או רצוי גם T3T4?
ראיתי שהרופא משפחה רשם לי רק TSH
2. הניתוח בעוד כ 10 ימים. במידה וכמה ימים לפני הניתוח אקבל תוצאה שה TSH לא תקין האם אוכל לקיים את הניתוח? זה ניתוח מאוד מורכב של 3 מנתחים והוא חייב להתקיים.
אם כך מה אעשה במצב כזה? איזה טיפול אקבל? זה סביר שאתחיל טיפול תרופתי כמה ימים לפני ניתוח?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום11/01/2018נקוה שהכל יהיה תקין
אם מדובר יהיה בפעילות יתר קלה למשל לא תהיה בעיה לנתח
אם משמעותית יאלצו לדחות מקוה שהכל יצא תקין
מספיק TSH הוא המדד הכי רגיש משתנה לפני שנוי בT4 T3 אם חלילה לא יצא תקין לרב המעבדה מוסיפה אוטומטית T4 T3
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)