מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מודאגת - האם טרום סכרת?מרב08/01/2018
שלום ד"ר נכבד, אני בת 48. בריאה בד"כ. בבדיקת דם שעשיתי רמת הסוכר עומדת על 103.4.
אני עושה הליכות יום יום,שעה כל פעם. מעלה דופק. צורכת מגנזיום כל יום בערב. לא אוכלת הרבה ממתקים, שומרת מאוד. אוכלת פירות והרבה ירקות כולל עלים ירוקים (רוקט). אוכלת שיבולת שועל עם חלב, לא אוכלת הרבה בשר אדום.שותה גג 2 קפה ביום.המוגלובין תקין. מה שכן, רמת הסודיום הינו: 135.8.(נמוך ולא יודעת למה, גם שאלה). אני מציינת את העובדות על עצמי כדי שתקבל מושג כללי עליי ותוכל לייעץ לי. מדוע אם כך הסוכר גבוה? מעבר לנורמה. לאחרונה, הרגשתי כאב בצד ימין מתחת לחזה, בצלעות, בזמן אימון (הליכה מהירה), לפעמים גם מיחושים מוזרים בגב בצד ימין, לא כאב גב. כאילו בא מבפנים.
האם יש קשר? אודה לך מאוד לכל התייחסות. אני קצת לחוצה. תודה וכל טוב, מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למירב
ד''ר מאיה איש שלום08/01/2018מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני, מכוון שיש להתייחס לפרטים נוספים כגון משקל הגוף ביחס לגובה, ספור משפחתי סוכרת הריון אם היה הריון בעבר, משקל הלידה של הילודים.
יש צורך באנמנזיה מפורטת יותר ובדיקה גופנית שלא ניתן לעשות כאן במסגרת המייל.
לגבי הנתרן הוא תקין בגבול התחתון. כדאי לחזור על הבדיקה
אם יש רמה שמתחת לנורמה (לדעתי מה שציינת בנורמה) לשקול בדיקה של אוסמולליות ואלקטרוליטים בשתן וצורך בהמשך ברור כגון תפקודי תריס מלאים TSH FT4 רמת קורטיזול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת לי מאוד :-)
מרב11/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

