מודאגת - האם טרום סכרת?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מודאגת - האם טרום סכרת?
    מרב
    08/01/2018

שלום ד"ר נכבד, אני בת 48. בריאה בד"כ. בבדיקת דם שעשיתי רמת הסוכר עומדת על 103.4.
    אני עושה הליכות יום יום,שעה כל פעם. מעלה דופק. צורכת מגנזיום כל יום בערב. לא אוכלת הרבה ממתקים, שומרת מאוד. אוכלת פירות והרבה ירקות כולל עלים ירוקים (רוקט). אוכלת שיבולת שועל עם חלב, לא אוכלת הרבה בשר אדום.שותה גג 2 קפה ביום.המוגלובין תקין. מה שכן, רמת הסודיום הינו: 135.8.(נמוך ולא יודעת למה, גם שאלה). אני מציינת את העובדות על עצמי כדי שתקבל מושג כללי עליי ותוכל לייעץ לי. מדוע אם כך הסוכר גבוה? מעבר לנורמה. לאחרונה, הרגשתי כאב בצד ימין מתחת לחזה, בצלעות, בזמן אימון (הליכה מהירה), לפעמים גם מיחושים מוזרים בגב בצד ימין, לא כאב גב. כאילו בא מבפנים.
    האם יש קשר? אודה לך מאוד לכל התייחסות. אני קצת לחוצה. תודה וכל טוב, מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת - האם טרום סכרת?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למירב

ד''ר מאיה איש שלום
    08/01/2018

מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני, מכוון שיש להתייחס לפרטים נוספים כגון משקל הגוף ביחס לגובה, ספור משפחתי סוכרת הריון אם היה הריון בעבר, משקל הלידה של הילודים.
    יש צורך באנמנזיה מפורטת יותר ובדיקה גופנית שלא ניתן לעשות כאן במסגרת המייל.
    לגבי הנתרן הוא תקין בגבול התחתון. כדאי לחזור על הבדיקה
    אם יש רמה שמתחת לנורמה (לדעתי מה שציינת בנורמה) לשקול בדיקה של אוסמולליות ואלקטרוליטים בשתן וצורך בהמשך ברור כגון תפקודי תריס מלאים TSH FT4 רמת קורטיזול
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, עזרת לי מאוד :-)

מרב
    11/01/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו