בדיקת רמת טסטוסטרון תוצאות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקת רמת טסטוסטרון תוצאות
    אריה
    13/01/2018

אני בן 52, לראשונה בחיי עשיתי בדיקת טוסטסטרון טוטאל. התוצאה היתה נמוכה. 6 מתחת למינימום. אני לא סובל מבעיות תפקוד מיני. יש לי זיקפת בוקר ומרגיש בסדר. גם לא לחץ דם וסוכר. מה יכולה להיות הסיבה לכך? אני לוקח ליקופן 25מג כל יום וקיו 10 100מג. יש לזה קשר? ו100 מג יוטירוקס לבלוטת התריס. מה זה אומר רמה נמוכה? מה צריך לבדוק עוד או לעשות? או שזה לא משמעותי. הסיבה שעשיתי היתה כי למרות היוטירוקס הרגשתי קצת עיפות בחודשים האחרונים בעיקר לאורך היום גם כן. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאריה

ד''ר מאיה איש שלום
    14/01/2018

בשליש מהגברים יכולה להיות רמה נמוכה בבדיקה אקראית, כדאי לחזור על הבדיקה ולבדוק גם טסטוסטרון חופשי כי אם אתה סובל מעודף משקל, הטסטוסטרון הכללי יהיה נמוך אך החופשי הרבה פעמים תקין.
    במעבדה באיכילוב מבוצעת הבדיקה המתאימה ביותר להעריך טסטוסטרון חופשי bioavailable testosterone קיימת גם במאוחדת . בשאר הקופות זה מעין תחשיב מתוך רמת חלבון מסוים ולא ממש מדידה של הטסטוסטרון החופשי.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו