מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 74 סוכרת לא מאוזנתיצחק 7406/02/2018
בן 74.
לאחר 4 אבלציות לפרפור פרוזדורים.
כעת ללא פרפורים.
הסוכר התחיל לעלות בשנה וחצי האחרונות כאשר לפני כשנתיים היה 170-190 בצום . הhba1c היה 7.2-7.4
בזמן האחרון בצום 220 ולאחר ארוחה עם פרוסת לחם גבינה וסלט בסביבות 200 לאחר כ-2 שעות.
ה המוגלובין המסוכרר היה 7.7.
הרופא נתן לי לקחת מטפורמין 850 מ"ג פעם ביום.
אני מודאג .
האם לדעתך המטפורמין יאזן אותי ללא ירידה היפו.
בעבר לקחתי מטפורמין ועשה לי היפו , אבל זה היה לאחר ארוחת בוקר דלה.
מה דעתך המלומדת על האמור לעיל?
מודה מראש על זמנך היקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליצחק
ד''ר מאיה איש שלום08/02/2018בעקרון מטפורמין מפחית את יצור הסוכר ע"י הכבד ולא אמור לגרום להפוגלקמיות. בערכים שאתה מתאר אני בספק אם מטופרמין אחד יספיק בשביל להגיע לאזון והיתי שוקלת התחלה של תרופה נוספת במקביל
מבינה שאתה מקפידה על דיאטה דלה בפחמימות זה טוב וחשובה גם פעילות גופנית סדירה אם ניתן כגון הליכות 150 דקותב בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות המטפורמין
יצחק 7408/02/2018ק"כ תודה רבה על תשובתך.
בבקשה עוד הבהרה קטנה.
האם יהיה ניתן לראות תוצאות המטפורמין בצורה מידית?
אני מחובר ל פרי סטייל ליברה כך שאוכל לראות התוצאות מייד.
על איזה תרופה נוספת עם מינימום תוצאות לואי וללא שום אפשרות להיפו היית חושבת?
מודה מאוד על זמנך היקר ועל כל המאמץ.
יצחק 74* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליצחק
ד''ר מאיה איש שלום09/02/2018אכן למטפורמין יש אפקט מיידי אבל גם מצטבר לאחר כ-3-4 ימים מגיעים לסטטוס קוו.
לגבי תרופות נוספות קשה ליעץ מבלי לראות אותך ולדעת פרטים קלינים נוספים
אחת התרופות הבטוחות אך ללא יתרונות מבחינת משקל או לבביות היא תרופות ממשפחת מעכבי DPP4 כגון ג'נוביה, גלבוס, טרג'נטה אונגליזה. לתרופות אלו סכון נמוך ביותר אם בכלל להפוגלקמיות. אך יש תרופות נוספות עם יתרונות מבחינת הפחתת משקל והגנה על הלב והכליות כגון מעכבי SGLT2 וגם אנלוגים לGLP1
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לד"ר
יצחק 7411/02/2018כזאת תשובה יפה ומנומקת מעולם לא קבלתי באף פורום.
הסברים כל כך ברורים ומובנים עוד לא קבלתי אפילו מרופא בפגישה פנים אל פנים.
כל הכבוד לך שאת עונה כל כך יפה לאנשים.
כל טוב
יצחק 74* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)