מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות בבלוטת התריס וצליאק - 43מלאני26/02/2018
שלום רב,
אני בת 43 בריאה בד"כ.
בבדיקות דם שגרתיות לאנמיה ממנה אני סובלת זה שנים, TSH ו T4 נמצאו לא תקינים (7.07 ו 9 בהתאמה). בבדיקה חוזרת לאחר שבועיים , TSH 4.96 ו T4 10.4 . אנדוקרינולוג אליו פניתי ביקש כרגע להמתין חודש לחזרה על הבדיקות לטובת מעקב והחלטה סופית באם להתחיל בטיפול התרופתי. במקביל שלח אותי לבדיקות דם לרגישות לגלוטן ולצליאק וכל המדדים מצביעים על קיומה של המחלה (נקבע כבר תור לגסטרולוג להמשך איבחון). מקריאה ברשת כי הרגישות לגלוטן פוגעת בבלוטת התריס.
מעבר לכך שלא ברור לי מדוע רופאת המשפחה לא הפנתה אותי מעולם לבירור הסיבות לאנמיה (מה שאופייני מסתבר לי לחולים בצליאק), ברצוני לשאול האם תזונה נטולת גלוטן יכולה לשפר את תפקוד הבלוטה או שאת הנזק שנגרם לא ניתן לתקן ואיו מנוס מטיפול תרופתי בהמשך באם הבדיקות בעוד חודש לא יהיו תקינות או גבוליות ?
בתודה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למלאני
ד''ר מאיה איש שלום26/02/2018תפקוד בלוטת התריס שתארת גבולי ואם אינך מתכננת הריון לא מחייב טפול גם הבדיקה הראשונה שציינת מאפשרת מעקב
הסיבה הכי שכיחה לאנמיה בגיל הפוריות היא חסר ברזל על רקע מחזורים לכן אני מניחה שרופאת המשפחה לא שללה צליאק.
לא נראה שיש הכרח כרגע לטפל בבלוטת התריס ואיני מכירה קשר בין חוסר אזון צליאק להפרעה בתפקוד בלוטת התריס
כן ידוע שבאנשים עם תת פעילות של בלוטת התריס יש שכיחות יתר של צליאק,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)