תת פעילות בבלוטת התריס וצליאק - 43

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בבלוטת התריס וצליאק - 43
    מלאני
    26/02/2018

שלום רב,
    אני בת 43 בריאה בד"כ.
    בבדיקות דם שגרתיות לאנמיה ממנה אני סובלת זה שנים, TSH ו T4 נמצאו לא תקינים (7.07 ו 9 בהתאמה). בבדיקה חוזרת לאחר שבועיים , TSH 4.96 ו T4 10.4 . אנדוקרינולוג אליו פניתי ביקש כרגע להמתין חודש לחזרה על הבדיקות לטובת מעקב והחלטה סופית באם להתחיל בטיפול התרופתי. במקביל שלח אותי לבדיקות דם לרגישות לגלוטן ולצליאק וכל המדדים מצביעים על קיומה של המחלה (נקבע כבר תור לגסטרולוג להמשך איבחון). מקריאה ברשת כי הרגישות לגלוטן פוגעת בבלוטת התריס.
    מעבר לכך שלא ברור לי מדוע רופאת המשפחה לא הפנתה אותי מעולם לבירור הסיבות לאנמיה (מה שאופייני מסתבר לי לחולים בצליאק), ברצוני לשאול האם תזונה נטולת גלוטן יכולה לשפר את תפקוד הבלוטה או שאת הנזק שנגרם לא ניתן לתקן ואיו מנוס מטיפול תרופתי בהמשך באם הבדיקות בעוד חודש לא יהיו תקינות או גבוליות ?
    בתודה
    מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למלאני

ד''ר מאיה איש שלום
    26/02/2018

תפקוד בלוטת התריס שתארת גבולי ואם אינך מתכננת הריון לא מחייב טפול גם הבדיקה הראשונה שציינת מאפשרת מעקב
    הסיבה הכי שכיחה לאנמיה בגיל הפוריות היא חסר ברזל על רקע מחזורים לכן אני מניחה שרופאת המשפחה לא שללה צליאק.
    לא נראה שיש הכרח כרגע לטפל בבלוטת התריס ואיני מכירה קשר בין חוסר אזון צליאק להפרעה בתפקוד בלוטת התריס
    כן ידוע שבאנשים עם תת פעילות של בלוטת התריס יש שכיחות יתר של צליאק,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו