אם הנתונים עשויים להיות קשורים לגרייבס?

"פורום סוכרת" או "פורום אנדוקרינולגיה" הוא המקום לברר על נושאים כגון סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, אנדוקרינולגיה. פורום סוכרת-אנדוקרינולגיה יעסוק בהרחבה ב: סכרת, סוכרת מבוגרים, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו ועוד

מנהל הפורום

ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • אם הנתונים עשויים להיות קשורים לגרייבס?
    אייל
    13/03/2018

    ד"ר שלום,
    אובחנתי בגרייבס לפני כשבוע והתחלתי טיפול במרקפטיזול.
    לפני שהתחלתי בטיפול ערכתי בדיקת דם:
    PTH - 6.96 --- מתוך סקאלה של 12-65.
    CALCIUM - 11.30 --- מתוך סקאלה של 8.50-10.50.
    5.59 - POTASSIUM --- מתוך סקאלה של 3.50-5.30.
    5.04 - PHOSPHOURS --- מתוקך סקאלה של 2.40-4.50.
    ALT - 147 --- מתוך סקאלה של 0-50.

    ישנן עוד מס' חריגות בנוסף לכל הנ"ל(תפקודי כבד וכו') אבל אינני יודע מה עוד רלוונטי.
    שאלתי היא; האם הנתונים תואמים ועשויים להיות קשורים לגרייבס?
    תודה מראש.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תגובה לאייל

    ד''ר מאיה איש שלום
    14/03/2018

    רמת הסידן הגבוהה בהחלט יכולה להיות קשורה לגרייבס ולפרוק מוגבר של עצם שמביא לדכוי PTH
    גם העליה ברמת הפוספור
    גם ההפרעה באנזימי כבד אך דורשת מעקב שלא תהיה החמרה תחת מרקפטיזול
    בברכה,

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תודה מאיה - שאלה אחרונה על הגרייבס החדש

    אייל
    14/03/2018


    תודה רבה על תשובתך המהירה! (והמעודדת).
    עניין נוסף שמטריד אותי זה תוצאות בדיקות הגזים בדם שעשיתי במיון טרם הגעתי לאנדוקרינולוגית:

    PH-Ar -7.246 --- מתוך סקאלה של 7.350-7450 .
    pC02 -Ar (mmHg) - 64.7 --- מתוך סקאלה של 35.0-46.0.
    p02 -Ar (mmHg) - 16.1 --- מתוך סקאלה של 70.0-100.0.
    31.3 - HC03 (BICARBONATE)-AR (mmol/L) --- מתוך סקאלה של 21.0-26.0.
    total concentration of carbon dioxide (tCO2) - arterial bloo (mmol/L) - 33.2 --- מתוך סקאלה של 23.0-28.0.
    Base excessqdeficit - Ar (MOSMO/L) - 5.0 --- מתוך סקאלה של 2.0-3.0 (מינוס).

    חשוב לי לציין שאני גבר בן 30, אינני מעשן כלל ועוסק בספורט כל יום.
    האם יש הסבר לכך?
    תודה שוב.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תגובה לאייל

    ד''ר מאיה איש שלום
    15/03/2018

    זה לא תחום עסוקי...אבל בהחלט זו התוצאה שהיתי מצפה לראות אצל מעשן או משהו עם אסטמה/מחלת ראות.
    כדאי לשקול בדיקה חוזרת
    בברכה,

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו