הרגשה של חולשה בשרירים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• הרגשה של חולשה בשרירים
    דן
    18/03/2018

שלום
    האם מחסור בטסטוסטרון יכול לגרום לחולשה כללית המתבטאת ברפיון וכבדות של שרירי הזרועות הכתפיים והרגליים?
    ברקע שלי-
    אקרומגליה. נוטל זריקת סומטולין פעם בחודש כבר חצי שנה, מתוך זה הזריקה האחרונה היתה במינון 120 מג לעומת 90 מג הקודמות. כמו כן לוקח גם זריקה testoviron 250 פעם בחודש בגלל רמות נמוכות של טסטוסטרון מתחת לנורמה (בבדיקות האחרונות זה יצא הנמוך ביותר למרות שבמועד הבדיקות הייתי כבר אחרי 3 זריקות טסטוסטרון). יש גם ירידה בכמות הזרע והליבידו.
    האם יכול להיות גם שעלייה במינון הסומטולין גרמה עוד יותר לדיכוי ה GH וכתוצאה מכך לתופעות הנל?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה של חולשה בשרירים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדן

ד''ר מאיה איש שלום
    18/03/2018

מציעה לך להתיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל חולשת שרירים יכולה לנבוע מחסר הורמון גדילה שאני מניחה שאין לך...
    יש חלופות טובות יותר מטסטוירון שמשיגות רמה יציבה יותר של טסטוסטרון כמו טסטומקס ונבידו.
    כדאי לודא שאין גם חסר בקורטיזול או בהורמוני תריס (FT4) כסיבה לחולשה השרירית.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדוקטור

דן
    19/03/2018

התייעצתי עם האנדוקרינולוגית ווהיא חושבת שסומאטולין לא גורם לתופעות לוואי אלה.
    בינתיים קבעתי תור לבדיקות דם להורמונים, אבל עד שזה יתבצע מה שכרגע חשוב מבחינתי לדעת זה אם אכן יש מחסור חמור בטסטוסטרון (או פחות סביר לגביי- מחסור ב- GH, האם מצב זה לאורך זמן עלול להיות מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו