מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מודאג מערכי הבדיקות - גרייבסאייל23/03/2018
ד"ר שלום,
יש לי גרייבס ואני מטופל במרקפטיזול כבר שבועיים.
לפני ואחרי שהתחלתי את הטיפול ערכתי בדיקות דם והערכים שמדאיגים אותי בדם עלו באופן הבא:
CALCIUM - 10.6 --- (ירד מ- 11.1) מתוך סקלאה של 8.8-10.6.
potassium - 5.6 --- (עלה מ-5.5) מתוך סקאלה של 3.5-5.1.
Phosphorus - 5.4 --- (עלה מ-5) מתוך סקאלה של 2.5-4.5.
AST - 59 --- (עלה מ-57) מתוך סקאלה של 0-50.
ALT - 224 --- (עלה מ-147) מתוך סקאלה של 0-50.
ALKALINE PHOSPH - 145--- (עלה מ-138) מתוך סקאלה של 30-120.
GGT - 147.7 --- מתוך סקאלה של 0-55.
מציין שערכי ה-T3 I-T4 במגמת ירידה וה-TSH במגמת עליה איטית (0.01).
שאלותיי הן:
1. האם החריגות הנ"ל אופייניות? (עליות במדדים מאז התחלת הטיפול)
2. האם יתאפשר לי לחזור לעשות פעילות גופנית במהלך הטיפול?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום23/03/2018ערכי הסידן והפוספט קשורים לפרוק עצם מוגבר בשל פעילות היתר של בלוטת התריס. ההפרעה באנזימי כבד יכולה להיות משולבת בגלל הגרייבס והטפול התרופתי אבל אם כתבת נכון והALT הוא פי 4.5 מהנורמה ובמגמת עליה זה מטריד. אולי כדאי לשקול טפול ביוד אם אין מניעה (בגלל למשל עשון, או פגיעה עינית על רקע גרייבס)
ממליצה להיות במעקב אנדוקריני צמוד
כולל מעקב צמוד אחר הבדיקות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנלחצתי מעט :( - שאלה
אייל24/03/2018תודה על תשובתך,
אכן כתבתי נכון, וה-ALT גבוה ביותר. ביקרתי במכון האנדוקריני באיכילוב והרופאה המליצה על הנ"ל:
*מבחינת היפרקלמיה (5.8 בקופה) נבדוק LDH בשאלה של המוליזה, CPK וקורטיזול ב-8 בבוקר. מבחינת היפרקלצמיה, בנתיים יכול להיות משני להיפרתירודיזם, נחזור על הבדוקת לאחר שיתאזן.
1. הורדת מינון המרקפטיזול לשישיה ימים בשבוע.
2. ביצוע עוד שבועיים; תפקודי תריס, תפקודי כבד, לקטט, ויטמין LDH, CPK, D, קורטיזול ב-8 בבוקר, תפקודי כליה, אשלגן.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום24/03/2018ההתיחסות נראית נכונה ובסדר גמור
רק שהמעקב אחר הכבד צריך להתבצע תוך שבוע לדעתי ולהיות בקשר עם הרופאה המטפלת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב - אז עוד בדיקה אחת מוקדמת יותר?
אייל24/03/2018אעשה בדיקות תפקודי כבד השבוע דרך הקופ"ח ובמידה ותהיה עלייה אנסה לעדכן את הרופאה דרך המזכירות במכון האנדוקריני. האם זה בסדר לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום24/03/2018נשמע לי סביר בהחלט
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)