מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גליקוגן קשור להורמנים נוספים?שרון16/04/2018
שלום רב
הרופא שלי טוענת שיש בעיה ב גליקוגן או קולגן לא הבנתי נכון...ושלחה להעמסת סוכר של 0 עד 120 ועוד בדיקות כמו igf 1 שיצא מעט מוגבר...האם יש קשר בין השניים?
לגבי העמסה איך זה מתבצע הבנתי שצריך לשתות כוס עם תמיסה ??
יש לציין שאני סובל מיובש קיצוני..בעיקר בפה וכאבי פרקים כאילו חסר בהם תחיוכך כול הזמן קנאקים ממש כמו מתפרק וזה מפחיד ומריד
כרגע התור שלי ארוך מאוד..אשמח לקבל פרטים ממה שאפשר להבנתך
הרבה תודה..כול טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשרון
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2018יש בעיה טכנית עם בדיקת IGF1 בארץ כך שתוצאה גבוהה היא לא בהכרח אמיתית
בהעמסת סוכר בודקים אם במתן תמיסה של סוכר יש ירידה ברמת הורמון גדילה לשלול עודף של הורמון גדילה
לא כדאי לבצע את הבדיקה אם יש סוכרת ברקע כך שכדאי לוודא לפני כן שהסוכר בצום שלך תקין
עודף הורמון גדילה מתבטא בהגדלה של כפות ידים ורגליים, לשון, לסת, עלית לחץ דם וסוכר, וכן יכול להתבטא בכאבי פרקים בעיקר גדולים כגון ברכיים..
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
יוסי17/04/2018סוכר שלי בצום עומד בין 97 ל104 ו אין סכרת ברקע ...ו mri תקין
אבל לא הבנתי עדיין הרופאה מתעקשת על העמסת סוכר של שעתיים
והתור מאוד רחוק ואני סובל ממש מיובש קיצוני...אני גם חרד שלא פותרים תבעיה
איך מתבצע העמסה של 0 עד 120
ומה הקשר לגליגוקן???
תודהרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום18/04/2018העמסת הסוכר לא נועדה לשלול סוכרת אלא לראות שאין עודף הפרשות הורמון גדילה
לא מכירה קשר לגליקוגן בנושא
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
יוסי19/04/2018אני יודע...a1c היה לי 5.2
הרופא אמר שזה לא סכרת..ומה קורה כן יש הפררשה הורמון גדילה קיים טיפול??
אני לא רואה תצמי גודל אין לי מושג איך זה מתקשר לסוכר??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום21/04/2018אין קשר לסוכרת בהכרח, הפרשת הורמון גדילה עוברת דכוי בעקבות מתן סוכר פומי או עלית רמת הסוכר בדם. לכן במידה ואין עודף יצור של ההורמון העמסת סוכר תגרום לדכוי הרמה של הורמון הגדילה במצב תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
יוסי22/04/2018אבל ממש מרגיש כמו סוכרתי...אבל לא סוכרתי !
אז לאיזה כיוו את בתור מומחית מאוד היית הולכת??
שאלה נוספת זה נכון שאסור לשתות חלב כי יש קשר בין השניים הבנתי שהורמון זה יש בחלב?
האם חלב מכיל גם ויטמין d??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום22/04/2018קשה לדעת מרחוק מבלי לבדוק אותך ולהתרשם. לא מכירה בעיה עם שתית חלב. חלב מכיל ויטמין Dאבל לא הרבה..
קשה לקבל רמה מספקת של ויטמין D מהמזון. לרב כשיש רמה לא מספקת יש צורך בתוסף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך זה משהו מעניין
יוסי24/04/2018נושא נוסף שנוי במחלוקת הוא הקשר האפשרי בין צריכת חלב לסרטן. בעוד שמחקרים מצאו כי צריכת חלב עשויה להפחית את שיעור מקרי סרטן המעי הגס, יש הטוענים כי צריכת חלב מלווה בעלייה לסיכון התחלואה בסוגי סרטן שונים, בין היתר בעקבות הגברת ייצור הורמון הגדילה (IGF-1), הנקשר בעבר לסיכון מוגבר לחלות בסרטן הערמונית והשחלה, כמו גם בעקבות הורמוני מין המצויים בחלב באופן טבעי (שעשויים לגרום לסרטן הערמונית, השד והשחלה) והגלקטוז שעשוי לפגוע בתאי השחלה.
מה אפשר להגיד על זה ..בתור אחד שיש לו igf 1 מוגבר מעט אז מה לא לשתות בכלל????
לא מבין כבר כול הסיפורים
אגב זה מכתבה אחרונה בוואלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום25/04/2018הורמונים חלבוניים מתפרקים במערכת העכול כך שאני לא חושבת שמשהו מהIGF1 הזה יספג...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)