בדיקה של קריטינין בדם

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקה של קריטינין בדם
    דני
    18/04/2018

שלום רב, אני בן 67, מטופל באינסולין, לחץ דם, כולסטרול ושומנים, ומאוזן בדרך כלל. העניין הוא כזה: בבדיקת קריטינין בדם קבלתי 1.24, לאחר שלפני שבוע היתה תוצאה אף גבוהה יותר 1.31. הרופאה חשבה שזו קפיצה מיקרית... תוצאות רחוקות יותר בזמן הן 1.14 0.99 ו- 1.13. השאלה היא, האם אכן רואים שיש חזרה לנורמה? או שזה עדיין דורש בירור? בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה של קריטינין בדם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדני

ד''ר מאיה איש שלום
    18/04/2018

קשה לתת מענה לתשובה זו מבלי להכיר אותך היטב ואת ההסטוריה שלך.
    כדאי להמשיך לעקוב בכל מקרה מעל גיל 30 יש ירידה בתפקוד כליתי של 1% בשנה כך שבפרק זמן של 10 שנים עליה מ1.14 ל1.24 יכולה לקרות...
    כדאי להמנע מתרופות ממשפחת הNSAID כגון אדויל ודומיו שיכולים לגרום לפגיעה כליתית
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דני
    26/04/2018

רופא רשם לי : - bezafibrate 400 mg x1 - Crestor 10 mg X
    למרות שידוע כי זה מזיק לכליות. עתה כשמצב הכליות החמיר איך את מיעצת לפעול. להמשיך עם התרופות? להפסיק? לשנות משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי תרופות - מחלת כילייה

דני
    29/04/2018

שלום ד״ר איש שלום, יש לי שאלה בקשר לטיפול שלי: אני בן 67, מטופל באינסולין ארוך טווח - 24 יחידות ליממה, אינסולין - קצר טווח - 12 יחידות לפני ארוחה גדולה. (מצורף קובץ בשאלה למעלה). לאחרונה הייתה לי בדיקת תפקודי כיליות לא תקינה 1.31, ואחרי שבוע בדיקה חוזרת 1.24,בכדי לראות אם זו לא טעות. למרות שאני די מאוזן מבחינת הסוכר, הרופא לא מבין למה חלה הרעה בתפקודי כילייה. יש לי חשש שהדבר נובע מכך שאני לוקח כדור נגד כולסטרול וגם נגד שומנים (שידוע שלא ממומלץ למי שיש בעייה בכליות).
    שאלתי היא: עד כמה הפגיעה בכיליות חמורה? ומה את ממליצה בקשר לתרופות כולסטרול ושומנים, להפסיק? להמשיך? לשנות?
    אני מודה לך מאוד!!! התרופות שאני לוקח הם: BEZAFIBRATE S.R. 400MG TAB, TADAM TAB 5MG 28, CANDOR 8MG (28) TAB,
    CARDILOC 1.25MG (30) TAB, ROSUVASTATIN TEVA 10MG TA, GLUCOMIN TAB, INS NOVORAPID FLEX PEN 5X3ML, INS TREGLUDEC 100U/1ML 5X3ML,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדני

ד''ר מאיה איש שלום
    29/04/2018

אינני נפרולוגית כך שמומלץ להתיעץ עם נפרולוג לגבי הירידה בתפקוד כליתי . בכל אופן הירידה לפי ערכי הקריאטנין שציינת היא קלה. בעקרון מתן פברטים בשלוב עם סטטינים בהחלט יכול לסכן בפרוק שריר ונזק כליתי בשל המיוגלובין שמשתחרר מהשריר. התויה לתת פברטים היא טרגלצרידים מעל 1000 או פנקראטיטיס על רקע טרגלצרידים מוגברים בעבר. אם לפני הטפול הרמות של טריגלצרידים היו נמוכות יותר ולא היתה פנקראיטיטיס, ניתן לשקול הפסקה של הטפול והמשך סטטינים בלבד, ביעוץ אנדוקרינולוג/רופא מטפל
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו