מספר שאלות לגבי היפרתירואידיזם

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות לגבי היפרתירואידיזם
    חסוי
    05/05/2018

היי. אבחנו אצלי זה מכבר היפרתירואידיזם
    רציתי לשאול כמה שאלות בבקשה
    1. באם לא בצעתי בדיקות דם סדירות לאורך השנים, האם ישנה איזשהי דרך לדעת כמה זמן בלוטת התריס לא תפקדה כמו שצריך? ממתי? זה מאוד מסקרן אותי וייתכן שאף יש לזה משמעות רפואית כזו או אחרת
    2. התחלתי טיפול עם מרקפטיזול, אבל כאמור ירדתי במשקל כי זה חלק מהסמפטומים וכעת אני מנסה להעלות שוב, רזה מאוד. מה אפשר לעשות כדי להעלות במשקל בכל זאת? רזיתי ונחלשתי מדי. זה מדאיג שאי אפשר להעלות במשקל במצב כזה!
    3. שאלה אחרונה - האם היפרתירואידיזם הוא בר ריפוי? אינני רוצה ליטול כדורים כל חיי. ברור לי שזה מאוד תלוי באבחון וקצרה היריעה לשאול זאת בפורום - אך אשמח לשמוע באופן עקרוני.

תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסוי

ד''ר מאיה איש שלום
    05/05/2018

קשה לדעת מתי התחילה פעילות היתר של בלוטת התריס אלא אם היו תסמינים מובהקים כגון דופק מואץ אי סבולת לחום ירידה במשקל נשירת שיער רעד יציאות מרובות וכדומה.
    בבדיקות כימיה לפעמים יש עליה בALK PHOS כבטוי לשחלוף עצם מוגבר.
    בעקרון כבלוטת התריס מתאזנת תחת מרקפטיזול אז לרב עולים במשקל
    אם מדובר בגרייבס הטפול הוא לשנה וחצי ואחכ 50% נשארים מאוזנים ו50% בסכון לחזור לפעילות יתר ואז שוקלים טפול ביוד או קורס נוסף של טפול תרופתי.
    אם מדובר באדנומה (גדול שפיר מפריש הורמון) אז טפול הבחירה הוא יוד רדיואקטיבי שמסיים את הענין.
    בכל מקרה גם במקרה של גרייבס ניתן להחליט לבחור בטפול ביוד רדיואקטיבי במקום טפול תרופתי בתנאי שאין התוית נגד למתן (פגיעה עינית על רקע הגרייבס) ואז מדובר בטפול חד פעמי.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו