בדיקת קורטיזול- האם בדיקת דיכוי דקסמטזון מספיקה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקת קורטיזול- האם בדיקת דיכוי דקסמטזון מספיקה
    יעל
    09/05/2018

שלום,
    אני בת 36 עם שחלות פוליציסטיות תסמונת התשישות הכרונית ותסמונת טכיקרדיה תנוחתית והתעלפויות. עברתי בדיקת דם לקורטיזול ב8 בבוקר ללא גלולות ויצא לי תוצאה של 770 והופנתי לבדיקת דיכוי דקסמטזון שאני אמורה לעבור.
    רציתי בבקשה לברר: לפני שקיבלתי תוצאות גבוהות של קורטיזול הרופא המומחה לטכיקרדיה תנוחתית אמר שלטכיקרדיה תנוחתית גם חשוב לעשות בדיקת קורטיזול acth
    באשפוז יום. הוא אמר את זה כשלא ידע שיצאו לי ערכי קורטיזול גבוה.
    האם הבדיקה חשובה בעיקר רק לאבחון קורטיזול נמוך ותת פעילות, ובמידה וקיבלתי קורטיזול גבוה בבדיקת דם ואעשה את הבדיקת דיכוי דקסמטזון והיא תהיה תקינה אז אין טעם לעשות גם את בדיקת ה קורטיזול acth?
    האם יש משהו חשוב שניתן לראות בבדיקת ה acth שלא ניתן לראות ב 2 הבדיקות שקיבלתי?
    והאם ביום שבו אני מבצעת את הבדיקהת דם של הדיכוי קורטיזול לאחר שכבר אסיים עם הבדיקה ניתן כעבור כמה שעות לעשות ספורט, או שזה עלול להיות מסוכן באותו יום ולחכות ליום למחרת רק?
    יש לציין שהשעון הביולוגי שלי מעט הפוך ואני נרדמת רק ב 3 לפנות בוקר, אם זה משפיע על הקורטיזול של 8 בבוקר.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליעל

ד''ר מאיה איש שלום
    09/05/2018

אני מניחה שהרופא חשב על חסר ולכן רצה רמת ACTH אך כדאי לוודא זאת איתו. כאן המחשבה היא על עודף לפי בדיקת דקסמטזון. אין בעיה לבצע ספורט באותו יום
    לגבי ההשפעה של השינה המאוחרת לא בהכרח ישפיע אך קשה להתחייב. השינה המאוחרת יכולה יותר להשפיע על תוצאות של קורטיזול בלילה שבודקים פעמים רבות ברוק..אך לא הופנית לבדיקה זו בשלב זה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו