מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת קורטיזול- האם בדיקת דיכוי דקסמטזון מספיקהיעל09/05/2018
שלום,
אני בת 36 עם שחלות פוליציסטיות תסמונת התשישות הכרונית ותסמונת טכיקרדיה תנוחתית והתעלפויות. עברתי בדיקת דם לקורטיזול ב8 בבוקר ללא גלולות ויצא לי תוצאה של 770 והופנתי לבדיקת דיכוי דקסמטזון שאני אמורה לעבור.
רציתי בבקשה לברר: לפני שקיבלתי תוצאות גבוהות של קורטיזול הרופא המומחה לטכיקרדיה תנוחתית אמר שלטכיקרדיה תנוחתית גם חשוב לעשות בדיקת קורטיזול acth
באשפוז יום. הוא אמר את זה כשלא ידע שיצאו לי ערכי קורטיזול גבוה.
האם הבדיקה חשובה בעיקר רק לאבחון קורטיזול נמוך ותת פעילות, ובמידה וקיבלתי קורטיזול גבוה בבדיקת דם ואעשה את הבדיקת דיכוי דקסמטזון והיא תהיה תקינה אז אין טעם לעשות גם את בדיקת ה קורטיזול acth?
האם יש משהו חשוב שניתן לראות בבדיקת ה acth שלא ניתן לראות ב 2 הבדיקות שקיבלתי?
והאם ביום שבו אני מבצעת את הבדיקהת דם של הדיכוי קורטיזול לאחר שכבר אסיים עם הבדיקה ניתן כעבור כמה שעות לעשות ספורט, או שזה עלול להיות מסוכן באותו יום ולחכות ליום למחרת רק?
יש לציין שהשעון הביולוגי שלי מעט הפוך ואני נרדמת רק ב 3 לפנות בוקר, אם זה משפיע על הקורטיזול של 8 בבוקר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום09/05/2018אני מניחה שהרופא חשב על חסר ולכן רצה רמת ACTH אך כדאי לוודא זאת איתו. כאן המחשבה היא על עודף לפי בדיקת דקסמטזון. אין בעיה לבצע ספורט באותו יום
לגבי ההשפעה של השינה המאוחרת לא בהכרח ישפיע אך קשה להתחייב. השינה המאוחרת יכולה יותר להשפיע על תוצאות של קורטיזול בלילה שבודקים פעמים רבות ברוק..אך לא הופנית לבדיקה זו בשלב זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)