חשד לתסמונת קושינג, התקבלו תוצאות בדיקה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• חשד לתסמונת קושינג, התקבלו תוצאות בדיקה
    א. י
    11/05/2018

שלום רב,
    אני גבר בן 37, סובל מהשמנת יתר, סוכרת, היו בלוטת התריס, שיעור יתר סימני מתיחה סגולים, כאבים ברגליים העליונות, דיכאון קל ועוד, רופא מומחה שבדק אותי בנושא אחר אמר שיש חשד לקושינג.

ביצעתי איסוף שתן לבדיקת רמת קורטיזול, יצא 301.
    בבדיקה שניה שעשיתי, בה לקחתי כדור בשעה 11 בלילה של דקסמתזון ובדיקת דם בבוקר יצא שרמת הקורטיזול היתה 27. שזו רמה נמוכה.

לפי מה שקראתי בגוגל, זה עדיין לא אומר שהכל בסדר, ויש לשלול סרטן, הפרשה עודפת של סטרואידים ממקור של אדרנל. לצורך כך יש לבצע בדיקת הדמיה (CT) ללא חומר ניגוד של האדרנלין ובמידת הצורך להסיר את הבלוטות.

השאלה שלי האם לאור תוצאות הבדיקות אני נמצא בקטגוריה של חשד להפרשת קורטיזול כתוצאה בגידול בבלוטת האדרנל?
    או שמא מדובר בתוצאות סבירות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לא.י

ד''ר מאיה איש שלום
    11/05/2018

לא ציינת את היחידות של תוצאות הבדיקה שציינת ולכן קשה לי להתיחס.
    מה היו היחידות של אסוף שתן ומה של מבחן הדכוי
    מה הנורמות של אותה מעבדה לאסוף שתן
    האם מבחן הדכוי קורטיזול בנמול/ליטר התוצאה תקינה.
    עודף הפרשת קורטיזול יכול להיות ממספר סבות (הפופיזה, מקור אחר, אדרנלי) אך מבחן הדכוי תקין אם ביחידות שתוארו ולכן מקטין את החשד.
    אבחנת קושינג יכולה להיות לא טריויאלית ולכן חשובה אנמנזה בדיקה גופנית התיחסות למכלול בדיקות.
    בכל מקרה מבחן הדכוי מקטין את החשד לקיום בעיה בכלל..
    ממליצה להמשיך ברור ומעקב אצל אנדוקרינולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו