בהיריון - סוכר מעל הנורמה בצומי בוקר שלא מצליחים לאזן כבר מיואשת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בהיריון - סוכר מעל הנורמה בצומי בוקר שלא מצליחים לאזן כבר מיואשת
    מיקי
    24/05/2018

שלום
    בת 39, היריון שני, כרגע שבוע 34. סוכרת התגלתה בשבוע 27 לאחר העמסה של 100 וערכים שיצאו מאוד גבוהים. בהיריון הראשון לא הייתה סכרת.
    התחלתי טיפול עם מטפורמין ואז העלו לי ל2 כדורים. הסוכר בבוקר היה בסביבות 98-102 וככל שההיריון התקדם נראה שהסוכר עוד עלה והגיע עד ל105 בבוקר. לפני כשלושה שבועות הוחלט לתת לי אינסולין לבמיר. התחלתי עם 6 יחידות וכיום אני כבר עם 14 + חצי כדור מטפורמין והסוכר עדיין לא יורד בבוקר. נשארת עם ערכים של 100-105
    במהלך היום הסוכר תקין (בין 82-100).
    אני כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות. נראה ששום דבר לא עוזר. עם ארוחת לילה ובלי ארוחת לילה שום דבר לא משתנה בבוקר. אפילו אכלתי פעם אחת באמצע הלילה כדי לשבור את הצום וזה בכלל לא השפיע על הבוקר. נראה שלא משנה כמה שעות אני בצום הסוכר פשוט לא משתנה בבוקר.
    בבדיקות סוכר שעשיתי בבוקר במשך תקופה שמתי לב שהסוכר אצלי באופן קבוע מגיע לרמות הגבוהות ביותר (115) בערך בשעה 6 בבוקר ואז מתחיל לרדת, כאשר בסביבות השעה 9 הוא יהיה קצת מתחת ל100 גם אם לא אכלתי דבר. נראה שהשינויים בסוכר תלויים בשעה ולא במה אכלתי ואם אכלתי.
    אני ממש מיואשת, מרגישה שאולי הטיפול התרופתי שניתן לי הוא אינו נכון... אולי אני צריכה משהו ממוקד לבוקר ולא אינסולין שפועל 24 שעות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לגבי סוכרת בהריון

ד''ר מאיה איש שלום
    26/05/2018

ערב טוב
    מנון האנסולין שאת מקבלת לא גבוה כדאי לשקול להעלות אותו. הוא לרב לא משפיע למשך יממה אלא פחות
    לפנות בוקר עולים הורמוני סטרס כגון קורטיזול אדרנלין שמעלים את רמת הסוכר בדם בעיקר בשל יצור כבדי אותו האנסולין מעכב
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו