מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מינוני מרקפטיזול עבור היפרתירואידיזםחסוי10/06/2018
שלום ד"ר מאיה היקרה.
מזה כחודש וחצי אני נוטל מרקפטיזול עבור היפרתירואידיזם במינון של 1 כדור ליום (בנוסף לפרולול במינון נמוך אותו אני מפסיק בימים הקרובים).
השבוע ערכתי בדיקות דם והערכים השתפרו משמעותית:
T3 מ-23.8 אל 6.5
כמו כן, T4 מ-50.8 אל 21.9
כל זאת, כאמור, בתוך חודש וחצי של טיפול.
הרופא אמר להמשיך עם המינון הנוכחי של 1 כדור מרקפטיזול ליום במשך חודש וחצי נוספים ואז ביצוע בדיקות דם עבור המשך טיפול - בו ייתכן ומינון המרפקטיזול ירד.
רציתי לשאול האם זו המלצה סבירה לדעתך; אני מסתכל על בדיקות הדם ורואה שיפור עצום בערכים בתוך חודש וחצי. האם ההיגיון לא אומר שלאחר עוד חודש וחצי כאלו הערכים ירדו באותו קצב ואז הערכים יהיו **יותר מדי נמוכים**??
או שאני טועה והירידה אינה לינארית.
אשמח להסבר :-)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחסוי
ד''ר מאיה איש שלום10/06/2018אכן יש משהו בדבריך...התגובה מאוד אינדיוידואלית וקשה לנבוי..
מניחה שהTSH עדין מדוכא.
בדרכ כשהTSH מתנרמל אז מורידים מנון.
אם אתה מרגיש לא שקט אתה יכול לבקש מרופא המשפחה לבצע בדיקות שוב בעוד שבועיים שלושה.
יתכן שיהיה ניתן להוריד אז את המנון, או שהרופא שלך צודק וזה יקח רק עוד חודש וחצי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)