מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול למצב של טרום סוכרתיאיתן11/06/2018
שלום,
אני בן 68.
במשך שנים רבות אני נחשב כטרום סוכרתי. בבדיקות הדם ערך הגלוקוז שלי נע בין 110 ו- 115. ה- A1C נע ביו 5.8 ל- 6.0.
שאר בדיקות הדם בד"כ בתחום הנורמה.
אני נמנע בד"כ להשתמש במוצרי סוכר ואוכל פחות או יותר מאכלים בריאים.
המשקל שלי נורמלי.
השאלה שלי האם במצב זה רצוי שאקח טפול בכדורים. האם ערכים אלה של הסוכר בבדיקות הדם שלי מסוכנים לבריאות למרות שכאמור הם יציבים במשך זמן רב?
תודה ויום טוב,
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיתן
ד''ר מאיה איש שלום11/06/2018טפול תרופתי יכול להביא לשפור של ערכי הסוכר אך אין התויה ברורה ללקיחתו. בערכים שכאלו יכולים להופיע סבוכים בכלי הדם הקטנים כגון פגיעה ברשתית או פגיעה בעצבים, או בכליות אך הסכוי לכך פחות מאשר בסוכרת.
פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית ושעה בשבוע פעילות של תנגודת יכולים לשפר את ערכי הסוכר.
אם הערכים האלו מוכרים מזה שנים רבות ואתה רזה ישנה אפשרות של סוכרת מונוגונטית כגון MODY2 ואז הסכון לסבוכים אפסי, אז מדובר בסוכר בצום שמוגבר מלידה. אם בעבר ערכי הסוכר בצום היו תקינים אז זה לא מתאים לMODY2.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)