טיפול למצב של טרום סוכרתי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טיפול למצב של טרום סוכרתי
    איתן
    11/06/2018

שלום,
    אני בן 68.
    במשך שנים רבות אני נחשב כטרום סוכרתי. בבדיקות הדם ערך הגלוקוז שלי נע בין 110 ו- 115. ה- A1C נע ביו 5.8 ל- 6.0.
    שאר בדיקות הדם בד"כ בתחום הנורמה.
    אני נמנע בד"כ להשתמש במוצרי סוכר ואוכל פחות או יותר מאכלים בריאים.
    המשקל שלי נורמלי.
    השאלה שלי האם במצב זה רצוי שאקח טפול בכדורים. האם ערכים אלה של הסוכר בבדיקות הדם שלי מסוכנים לבריאות למרות שכאמור הם יציבים במשך זמן רב?
    תודה ויום טוב,
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול למצב של טרום סוכרתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאיתן

ד''ר מאיה איש שלום
    11/06/2018

טפול תרופתי יכול להביא לשפור של ערכי הסוכר אך אין התויה ברורה ללקיחתו. בערכים שכאלו יכולים להופיע סבוכים בכלי הדם הקטנים כגון פגיעה ברשתית או פגיעה בעצבים, או בכליות אך הסכוי לכך פחות מאשר בסוכרת.
    פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית ושעה בשבוע פעילות של תנגודת יכולים לשפר את ערכי הסוכר.
    אם הערכים האלו מוכרים מזה שנים רבות ואתה רזה ישנה אפשרות של סוכרת מונוגונטית כגון MODY2 ואז הסכון לסבוכים אפסי, אז מדובר בסוכר בצום שמוגבר מלידה. אם בעבר ערכי הסוכר בצום היו תקינים אז זה לא מתאים לMODY2.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו