מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יתר פעילות - טיפולי פוריותשירן11/06/2018
שלום ותודה,
במקור יש לי תת פעילות קלה שמאוזנת מספר שנים, למעט קפיצה מסוימת בכניסה להריון (אני כבר שנה אחרי לידה). מאז הלידה לקחתי אלטרוקסין 600 לשבוע.
אני בטיפולי פוריות, ולפני חודש היה לי הריון כימי. ביום הבדיקה ביצעתי גם בדיקה ל-TSH שיצא קצת מעל ל-5. פניתי לאנדו מהקופה, הצעתי שנבצע בדיקה נוספת כי גם בהריון הראשון הייתה קפיצה קטנה שהתאזנה, אך הוא הורה לשנות כדור ליוטירקס ולהעלות מינון ל-800 לשמונה שבועות. אני ביצעתי בדיקה לאחר 5 שבועות וראיתי שכעת התוצאה היא של יתר פעילות - 0.21 ו-T4 22.
פניתי לרופא המשפחה (תור לאנדו בעייתי בקופה) שהציע להוריד ל-500 לשבועיים ולאחר מכן להעלות ל-600. כמו כן, לבצע בדיקה בעוד שבועיים.
1. האם שינוי המינון תקין?
2. רופא הפוריות שלי (פרופסור) אמר שאין מניעה להתחיל החודש סבב של החזרת עוברים ושהבלוטה תתאזן עם הטיפול. יש לי לפחות 20 ימים עד להחזרת עובר (המחזור התחיל ממש היום). האם בסדר?
3. זו יתר פעילות קלה למעשה?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשירן
ד''ר מאיה איש שלום11/06/2018אם את ממשיכה בטפולים היתי נזהרת עם הפחתת המנון. בעקרון הTSH שציינת תקין להריון ולא מרמז על פעילות יתר (מבינה שכעת את לא בהריון). אפשר אולי להוריד ל700 או חזרה ל600 לא חושבת שהיתי מורידה לפחות מהמנון הבסיסי טרם ההריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)