טיפול ביוד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טיפול ביוד
    עדי
    26/05/2008

כבר כעשר שנים יש לי TSH מאוד מאוד נמוך, ו-T3 ו-T4 תקינים. כלומר, יתר פעילות תת קלינית. אני בת 40.
    במיפוי בלוטת מגן:
    בלוטת המגן: מוגדלת בשתי אונותיה במידה קלה.
    ריכוז החומר: אין לראות אשורים בבלוטה שאינם מרכזים את החומר המוזרק. הדגשה קלה בקליטה באזור אמצעי אונה ימין של הבלוטה. קליטה של החומר בשאר חלקי הבלוטה שווה לקליטה בבלוטת הרק.
    טרפינג: ירוד

עשיתי FNA בקשרים הציסטים וזה יצא תקין.
    לפי הרופאה שלי, יש קשר חם בצד ימין שמדכא את יתר הבלוטה.

הומלץ לי על טיפול ביוד, ונאמר לי שהיוד יהרוס רק את הקשר ולא את הבלוטה, ושרוב הסיכויים שאהיה מאוזנת ללא צורך בלקיחת הורמון כל החיים. דעה אחרת שקיבלתי בפורום אנדוקירנולוגיה אמרה שדווקא אצטרך מינון גדול של יוד , והיוד ייקלט בכל הבלוטה, ותיגרם לי תת פעילות.

איך אוכל לדעת מי צודק? האם טיפול ביוד באמת יכול להרוס רק את הקשר, או שזה יהרוס לי את כל הבלוטה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ביוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדי

ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין
    27/05/2008

שלום,
    לא ציינת בשאלתך באיזה ערך של TSH מדובר.
    אם הוא מתחת 0.1, בהנחה שהקליטה היא רק באותה קשרית באונה הימנית, מתן יוד יכול בהחלט לפתור את הבעיה וקיים סיכוי טוב כי האונה השמאלית תתאושש ולא תזדקקי לטיפול הורמונלי תחליפי. וגם אם כן, זהו טיפול קל ונוח ללא תופעות לוואי.
    אם הערך הוא מעל 0.1-ואת בריאה ומרגישה טוב ייתכן וניתן לעקוב בלבד.
    כדי להחליט סופית הייתי משלימה ברור עם הערכה של מצבך המטבולי- בדיקה של רמות ויטמין D, משק הסידן וצפיפות עצם.
    וההחלטה צריכה להתקבל גם אחרי שאנדוקרינולוג יראה את תמונת המיפוי (ובמקרה הצורך עם מומחה לרפואה גרעינית).
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו