בדיקות שונות לבירור סוכרת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקות שונות לבירור סוכרת
    רון
    25/06/2018

שלום רב,
    יש לי שאלה בנושא בדיקות לבירור סוכרת.
    המקרה: עשיתי בדיקות דם תחת צום בחודש ינואר וערכי הסוכר שהתקבלו היו 114. לפני שבועיים שמתי לב שאחרי ארוחה אני מתחיל להרגיש עקצוצים בידיים וברגליים כמו כן הראייה שלי פחות טובה. מהסתכלות באינטרנט הבנתי שיתכן שקיבלתי סוכרת. נכנסתי למעין פאניקה והתחלתי דיאטה חזקה בצירוף פעולות גופניות מרובות יותר ממה שעשיתי בעבר. התוצאה ב 10 ימים הורדתי 6 ק"ג. עשיתי שוב בדיקות דם והפעם התוצאה היתה 91. אני היום לא בטוח אם התוצאה היא בעקבות הדיאטה והאם היא אמיתית. האם יש בדיקות נוספות שניתן לעשות כדי לוודא אם יש סוכרת או אין?
    האם עדיין להגביל את עצמי במזונות שאני אוכל? האם מותר אבטיח לדוגמא או לחם מקמח שחור?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרון

ד''ר מאיה איש שלום
    25/06/2018

כל הכובד לגבי השנוי שעשית! פעילות גופנית סדירה ותזונה שמגבילה פחמימות יכולות למנוע התפתחות סוכרת במעל 50% מהמקרים.
    הבדיקה שאתה יכול להשלים היא רמת המוגולובין A1C, בדיקת דם שמשקפת את ממוצע רמות הסוכר ב3 חודשים האחרונים
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו