קורטיזול גבוה האם יש סיבה לדאגה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קורטיזול גבוה האם יש סיבה לדאגה
    יעל
    01/07/2018

שלום,
    אני בת 36 עם שחלות פוליציסטיות(עוד לא הייתי בהריון).
    בבדיקת הקורטיזול בדם יצא לי קורטיזול גבוה ואלא בנורמה אך אמרתי לרופאה שהשעון הביולוגי שלי הפוך ואני נרדמת רק ב 4 לפנות בוקר, וישנתי שעתיים לפני הבדיקה אז היא שלחה אותי לאיסוף קורטיזול בשתן.
    יצאה לי תוצאה של 85 כאשר טווח הנורמה העליון הוא 75.
    רציתי בבקשה לברר: האם ערך כזה לא יכול להעיד על קושינג? האם ישנתן בדיקות נוספות שעליי לעשות? בדיקות הורמונליות תקינות.. ומטופלת באלטרוקסין והבלוטה מאוזנת... יש תנגודת לאינסולין ומטופלת בכדור מטרופומין 1 ביום...
    בנוסף סובלת שנים מעייפות קשה ומאובחנת עם תסמונת התשישות הכרונית.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליעל

ד''ר מאיה איש שלום
    01/07/2018

קורטיזול בוקר מוגבר לא אבחנתי לעודף הפרשת קורטיזול יכול להיות מוגבר בעקבות סטרס.
    אסוף שתן לקורטיזול שתארת לא מספיק גבוה בכדי לענות על קרטריונים של קושינג, אך כדאי לשקול לחזור עליו
    אם יש חשד קליני לעודף הפרשת קורטיזול ואינך נוטלת גלולות, או תרופות אנטיאפלפטיות, והתפקוד הכליתי תקין אפשר לשקול בצוע של מבחן דקסמטזון 1 מג' בו נוטלים 2 כדורי דקסמטזון 0.5 מג בשעה 2300 ובדיקת דם לקורטיזול בשמונה בבוקר למחרת.
    זה קרטריון אבחנתי לעודף הפרשת קורטיזול
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו