מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השפעה של אנטיהיסטמינים על טסטוסטרוןיקי07/07/2018
האם ידועה השפעה לרעה של אנטיהיסטמינים (ובכלל לורטידין 'אלרג'יקס') על ייצור טסטוסטרון? קראתי מס' כתבוח על כך באינטרנט שפעולת האנטיהיסטמין מביאה לפגיעה כלשהי בייצור הטסטוסטרון או באופן ההיקשרות שלו לחלבון כלשהו ועל כן אינו בא לביטוי פיסי. שואל זאת עקב שיעור פנים וחזה מאוד דליל (גיל 26), שכן היני מטופל שנים בכדורים אלה.
אם לא - ישנה השערה לגבי שיעור פנים וחזה דליל?
בנןסף אצרף מדיע באשר לבדיקותיי:
בשנת 2013 נערכו לי 3 בדיקות דם ורמות טסטסטרון יצאו 11, 11.5, 11.9 (נורמה 8.4-28) ונודע לי כי רמה מתחת ל12 חשודה כחוסר - אולם אציין שיש לי מסת שריר גדולה מהממוצע ואיני סובל מהפרעות זקפה או עייפות כלשהי. בשנת 2014 נלקחו דגימות דם שוב ושם רמת הטסטוסטרון היו 14 ובבדיקה לאחר כמה חודשים 16 [כשבבדיקה השניה רמת הטסטוסטרון החופשי היתה 0.289] - אני חושד שיש השפעה רעה לאנטיהיסטמינים, שכן בשנת 2014 לא טופלתי בהם ואילו בשנת 2013 כן.
ידועה השפעה שכזו? מתנצל מראש על ריבוי השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליקי
ד''ר מאיה איש שלום07/07/2018רמת טסטוסטרון של 12 היא תקינה, יש לחשוד בחוסר בערך שכזה רק במידה ויש מספר תסמינים שמחשידים לחסר ולא תסמין אחד.
אנטיהסטמינים יכולים באופן נדיר (פחות מ2% מהמקרים) לגרום לירידה ברמות טסטוסטרון אך מדובר בסבירות נמוכה וגם כל הערכים שציינת תקינים ואין לך גם תסמינים נוספים מחשידים כך שלא היתי חושבת על כך
יש אנשים עם שעור יחסית נמוך מסיבות שאינן ידועות (אולי רגישות זקיק השערה לטסטוסטרון) אך לא בהכרח קשורות לחסר..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות
יקי07/07/2018ראשית, תודה רבה על תשובתך.
אשוב ואדגיש כי אני מטופל באנטיהיסטמינים במשך שנים ארוכות (מגיל 12-13), לכן הסיכוי של ה-2% אני מאמין דווקא יכול לחול עלי, שכן מדובר ב1 ל-50 [סיכוי נמוך עד ריאלי] וביתר שאת בהתחשב בזה שאני נוטל תרופות אלה שנים.
בנוסף, אני יודע כי הרמות בנורמה, אולם הן על הרצף הנמוך יחסית, שכן ערך של 11-11.9 בתחילת שנות ה-20 הינו מחשיד לא? בגיל זה ההורמון אמור להיות באיזור 20-25 (כשהנורמה עד 28) לא?
בנוסף, למרות שאין סימפטומים, לא ייתכן תרחיש בו האנטיהיסטמינים יורידו את הטסטוסטרון לרמה של 12 במקום רמה מקורית של 25 למשל?
אוסיף ואומר כי חיצונית הפנים שלי נראות כשל נער, ואני מקבל לא מעט הערות על כך שאנשים מופתעים למשמע גילי - לא ייתכן שהדבר נובע מרמות טסטוסטרון נמוכות [לא חוסר, אלא רמה נמוכה על הנורמה שנובעת מטיפול אנטיהיסטמיני]
בתודה, יקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליקי
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2018כאמור חסר טסטוסטרון מאובחן בשל מכלול תסמינים ולא אחד לכן לא סביר שאתה סובל מחסר.
יש אנשים עם שעור מראש נמוך יותר
כאמור בכדי לתת יעוץ מלא יש צורך בהתרשמות קלינית
על פניו לא נראה שיש חסר אמיתי
אבל לשקול בצוע בדיקת bioavailable testosterone שנותנת אומדן לרמת הטסטוסטרון החופשית מבוצעת באופן פרטי באיכילוב או מטעם קופת חולים מאוחדת
קלינית לא נשמע סביר אך קשה לדעת ולתת יעוץ מקיף באינטרנט
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)