השפעה של אנטיהיסטמינים על טסטוסטרון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• השפעה של אנטיהיסטמינים על טסטוסטרון
    יקי
    07/07/2018

האם ידועה השפעה לרעה של אנטיהיסטמינים (ובכלל לורטידין 'אלרג'יקס') על ייצור טסטוסטרון? קראתי מס' כתבוח על כך באינטרנט שפעולת האנטיהיסטמין מביאה לפגיעה כלשהי בייצור הטסטוסטרון או באופן ההיקשרות שלו לחלבון כלשהו ועל כן אינו בא לביטוי פיסי. שואל זאת עקב שיעור פנים וחזה מאוד דליל (גיל 26), שכן היני מטופל שנים בכדורים אלה.

אם לא - ישנה השערה לגבי שיעור פנים וחזה דליל?

בנןסף אצרף מדיע באשר לבדיקותיי:
    בשנת 2013 נערכו לי 3 בדיקות דם ורמות טסטסטרון יצאו 11, 11.5, 11.9 (נורמה 8.4-28) ונודע לי כי רמה מתחת ל12 חשודה כחוסר - אולם אציין שיש לי מסת שריר גדולה מהממוצע ואיני סובל מהפרעות זקפה או עייפות כלשהי. בשנת 2014 נלקחו דגימות דם שוב ושם רמת הטסטוסטרון היו 14 ובבדיקה לאחר כמה חודשים 16 [כשבבדיקה השניה רמת הטסטוסטרון החופשי היתה 0.289] - אני חושד שיש השפעה רעה לאנטיהיסטמינים, שכן בשנת 2014 לא טופלתי בהם ואילו בשנת 2013 כן.

ידועה השפעה שכזו? מתנצל מראש על ריבוי השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליקי

ד''ר מאיה איש שלום
    07/07/2018

רמת טסטוסטרון של 12 היא תקינה, יש לחשוד בחוסר בערך שכזה רק במידה ויש מספר תסמינים שמחשידים לחסר ולא תסמין אחד.
    אנטיהסטמינים יכולים באופן נדיר (פחות מ2% מהמקרים) לגרום לירידה ברמות טסטוסטרון אך מדובר בסבירות נמוכה וגם כל הערכים שציינת תקינים ואין לך גם תסמינים נוספים מחשידים כך שלא היתי חושבת על כך
    יש אנשים עם שעור יחסית נמוך מסיבות שאינן ידועות (אולי רגישות זקיק השערה לטסטוסטרון) אך לא בהכרח קשורות לחסר..
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות

יקי
    07/07/2018

ראשית, תודה רבה על תשובתך.
    אשוב ואדגיש כי אני מטופל באנטיהיסטמינים במשך שנים ארוכות (מגיל 12-13), לכן הסיכוי של ה-2% אני מאמין דווקא יכול לחול עלי, שכן מדובר ב1 ל-50 [סיכוי נמוך עד ריאלי] וביתר שאת בהתחשב בזה שאני נוטל תרופות אלה שנים.

בנוסף, אני יודע כי הרמות בנורמה, אולם הן על הרצף הנמוך יחסית, שכן ערך של 11-11.9 בתחילת שנות ה-20 הינו מחשיד לא? בגיל זה ההורמון אמור להיות באיזור 20-25 (כשהנורמה עד 28) לא?

בנוסף, למרות שאין סימפטומים, לא ייתכן תרחיש בו האנטיהיסטמינים יורידו את הטסטוסטרון לרמה של 12 במקום רמה מקורית של 25 למשל?
    אוסיף ואומר כי חיצונית הפנים שלי נראות כשל נער, ואני מקבל לא מעט הערות על כך שאנשים מופתעים למשמע גילי - לא ייתכן שהדבר נובע מרמות טסטוסטרון נמוכות [לא חוסר, אלא רמה נמוכה על הנורמה שנובעת מטיפול אנטיהיסטמיני]

בתודה, יקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליקי

ד''ר מאיה איש שלום
    08/07/2018

כאמור חסר טסטוסטרון מאובחן בשל מכלול תסמינים ולא אחד לכן לא סביר שאתה סובל מחסר.
    יש אנשים עם שעור מראש נמוך יותר
    כאמור בכדי לתת יעוץ מלא יש צורך בהתרשמות קלינית
    על פניו לא נראה שיש חסר אמיתי
    אבל לשקול בצוע בדיקת bioavailable testosterone שנותנת אומדן לרמת הטסטוסטרון החופשית מבוצעת באופן פרטי באיכילוב או מטעם קופת חולים מאוחדת
    קלינית לא נשמע סביר אך קשה לדעת ולתת יעוץ מקיף באינטרנט
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו