מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי שונים של סוכרGeri12/07/2018
שלום
אני כבן 38, במשפחה (סבים) יש רקע של סכרת.
אני לא שמן ומתאמן באופן אירובי כ3 פעמים בשבוע (45 דק בכל פעם)
מדדי הסוכר שלי בד"כ - כדלקמן:
שעתיים לאחר אכילה של ארוחת צהרים (כ3 כפות קוסקוס, עוף והרבה סלט) - מדדי הסוכר עומדים על ערך של כ99.
אך לאחר צום בוקר (כשבערב נאכלת ארוחה של מעט פחממות מלאות וסלט) - המדדים מראים על ערך":
לאחר 8 שעות - כ105
לאחר כ-10 שעות - כ112
לאחר כ11 שעות - כ107
לאחר 12 שעות - כ100- 102
ערכי הA1C - עומדים על כ5.5
א. האם אני מצוי במצב של טרום סכרת (לאור העובדה כי המדדים היותר בעייתייים הנם בבוקר בלבד? רק אציין כי אם אני מצוי בצום במהלך הצהרים מדדי הסוכר יורדים מתחת ל100 תוך כשעתיים)
ב. האם המשך עליית מדדי הסוכר אף לאחר 8 שעות הצום בבוקר היא נורמאלית (הירידה מתחילה רק לאחר 11 שעות צום בבוקר)? על מה היא מעידה?
תודה רבה על כל ההשקעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגרי
ד''ר מאיה איש שלום12/07/2018ההמוגלובין A1C שציינת תקין (בהנחה שגם ההמוגלובין שלך תקין) כי בנוכחות אנמיה ההמוגלובין A1C לא מיצג). הסוכר אחרי הארוחה הבודדת שציינת תקין, בצום אכן גבולי.
בצום ממושך יש הרבה פעמים עליה נוספת ברמות הסוכר בשל עליה בהורמוני סטרס.
טוב שאתה מתמיד עם פעילות גופנית ושומר על משקל גוף תקין בשלוב עם תזונה נכונה אורח חיים בריא יכול למנוע התפתחות סוכרת במעל 50% מהמקרים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק הבהרה
Geri13/07/2018תודה רבה על התשובה!
רק חשוב לי להבין (לאור ההשתדלות שלי להימנע מפחממות וסוכרים):
האם לאור נתוני הבוקר שציינתי לעיל - יכול להיות שהבעיה אינה עמידות גופנית לאינסולין?
יכול להיות שהכל תקין בתחום הזה (לאור נתוני כלל היום) ויש סיבה אחרת לכך שרמת הסוכר גבוהה בבוקר (ואינני חייב כ"כ לנסות להקפיד בנושא)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגרי
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2018ככל הנראה יש עמידות לאנסולין ברמת הכבד ולכן הסוכר בצום מעט גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)