מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערך גבוה של פרולקטין - תוצאותסיון13/07/2018
שלום רב,
לפני כחודשים עשיתי בדיקות הורמונליות ונתגלה לי ערך גבוה של פרולקטין (בערך 2200). נשלחתי ע״י רופאת המשפחה לבדיקת mri מוח. היום קיבלתי את התוצאות. כיוון שהתור שלי לאנדוקרינולוג בעוד פחות מחודש, אשמח אם תוכלו רק להסביר לי עפי פיענוח הmri, מה יש לי בדיוק, ומה דרכי הטיפול.
להלן סיכום הפענוח:
סך בלוטת ההיפוזיה אינה מוגדלת, אך מראה חלקה הימני אינו סדיר ולא תקין. משולב ממרכיב פרא-מדיאלי בעל נפח קטן ואות נמוך אחרי הזרקה, ומרכיב פרא-קברנוטי המדגים אות גבוה ודווקא רושם להאדרה חריגה ו/או מרכיב של אות גבוה מעט גם ב- 1T, יתכן כביטוי למרכיב ציסטי עם סטייה נלווית של גבעול ההיפופיזה. האם מיקרו-אדנומה ציסטית?
תודה רבה,
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לסיון
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2018מבלי לראות את צלומי הMRI עצמם קשה לתת תשובה יסודית אך יש לפי תאור הצלומים חשד לגדול שפיר בהפופיזה שיכול להביא לעליה בפרולקטין, הטפול הוא תרופתי עם תגובה טובה מעל 90% מהמקרים.
כאמור תשובה חלקית במגבלות העובדה שלא ראיתי את הצלומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)