ערך גבוה של פרולקטין - תוצאות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ערך גבוה של פרולקטין - תוצאות
    סיון
    13/07/2018

שלום רב,
    לפני כחודשים עשיתי בדיקות הורמונליות ונתגלה לי ערך גבוה של פרולקטין (בערך 2200). נשלחתי ע״י רופאת המשפחה לבדיקת mri מוח. היום קיבלתי את התוצאות. כיוון שהתור שלי לאנדוקרינולוג בעוד פחות מחודש, אשמח אם תוכלו רק להסביר לי עפי פיענוח הmri, מה יש לי בדיוק, ומה דרכי הטיפול.
    להלן סיכום הפענוח:
    סך בלוטת ההיפוזיה אינה מוגדלת, אך מראה חלקה הימני אינו סדיר ולא תקין. משולב ממרכיב פרא-מדיאלי בעל נפח קטן ואות נמוך אחרי הזרקה, ומרכיב פרא-קברנוטי המדגים אות גבוה ודווקא רושם להאדרה חריגה ו/או מרכיב של אות גבוה מעט גם ב- 1T, יתכן כביטוי למרכיב ציסטי עם סטייה נלווית של גבעול ההיפופיזה. האם מיקרו-אדנומה ציסטית?

תודה רבה,
    סיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לסיון

ד''ר מאיה איש שלום
    13/07/2018

מבלי לראות את צלומי הMRI עצמם קשה לתת תשובה יסודית אך יש לפי תאור הצלומים חשד לגדול שפיר בהפופיזה שיכול להביא לעליה בפרולקטין, הטפול הוא תרופתי עם תגובה טובה מעל 90% מהמקרים.
    כאמור תשובה חלקית במגבלות העובדה שלא ראיתי את הצלומים.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו