בדיקות פרופיל הורמנאלי כולל ויטמין d

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקות פרופיל הורמנאלי כולל ויטמין d
    יוסי
    15/07/2018

שלום דר כמה שאלות ברשותך לגבי אי חשיפה לשמש או חשיפה מתונה מאוד..שעשיתי בדיקה לויטמין די היה נמוך מעט שאלתי האם חייב לקחת אותו אם קלציום?ראיתי בהרבה פורמים שרושמים שחייב ביחד אם קלציום למרות שאצלי בבדיקת דם אין מחסור בקלציום שאלה נוספת Acth ו igf 1 מעט מוגברים עברתי סדרה שלי בשיקות כולל mri שיצא תקין לאיזה כיון היית הולכת אם שני הבדיקות הללו?? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליוסי

ד''ר מאיה איש שלום
    15/07/2018

אין הכרח לקחת ויטמין D יחד עם סידן.
    לגבי שאר השאלות זה מורכב דורש התיחסות לקליניקה בדיקות מעבדה ובדיקות נוספות
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות פרופיל הורמנאלי כולל ויטמין d

יוסי
    15/07/2018

בהמשך לתשובתך אלה הבדיקות שיצאו קצת חריג מכיון שהתור שלי רחוק ..הייתי שמח מה היית חושבת ..שאר בדיקות הורמנים הכול תקין CALCIUM 9.85 ACTH 36.9 IGF-1 247.6 תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליוסי

ד''ר מאיה איש שלום
    21/07/2018

קשה לענות מבלי לדעת את הספור הקליני. הסידן בדם שציינת תקין אבל צריך לתקנן אותו לאלבומין.
    לגבי IGF1 יש בעיה בשיטת המדידה בארץ לכן לפעמים המדידות יוצאות באופן לא אמיתי מוגברות אך שוב כאן הספור הקליני חשוב וגם רמת הורמון גדילה.
    וACTH לא ציינת יחידות מדידה
    בכל מקרה לא ניתן לענות לשאלותיך מבלי לדעת לגבי התסמינים הקלינים לבדוק אותך וגם לראות בדיקות נוספות משלימות
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך

יוסי
    01/08/2018

שלום דר רציתי לשואל שאלה ספיציפית לגבי iff 1 שבערך אצלי יצא 247 שזה ממש קצת מעל הנורמה..האם זה חלילה קשור למחלה?עברתי mri תקין..כי באינטרנט שרושמים igf יש ורשום דברים מלחיצים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליוסי

ד''ר מאיה איש שלום
    02/08/2018

תוצאה שהיא מעט מעל הנורמה יכולה להיות טעות מעבדתית אבל כאמור בלי להתרשם מהסמפטומטים ולבדוק אותך קשה לי לענות
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתןשבתך

יוסי
    11/08/2018

אז למה הרופא שלי לוחת עלי לעמסת סוכר של 120 כאשר mri תקין
    מה ששמעתי מימנו זה בעיה בקולגן ? לאיזה כיון זה נראה לך ומה זה קולגן
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליוסי

ד''ר מאיה איש שלום
    11/08/2018

קשה לי ליעץ לך מבלי להכיר את הפרטים לעומק. הוא כנראה רוצה לוודא שבכל זאת אין הפרשת יתר של הורמון גדילה
    בהעמסת סוכר רמת הורמון הגדילה אמורה לרדת אלא אם יש הפרשה לא תקינה שלו
    מציעה לשאול את הרופא המטפל
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו