האשימוטו בהריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האשימוטו בהריון
    מרים
    07/06/2007

שלום,

לפני כחודש בשבוע השמיני להריון התגלו אצלי TSH גבוה - 10.54 ו - T4 יחסית נמוך 10.9

מאז אני לוקחת 50 מק"ג אלטרוקסין כל יום. בבדיקת דם חוזרת שעשיתי השבוע, אני בשבוע 12 להריון, TSH - 7.16 ,T4 - 12 , T3 - 2.64

ו - ANTITHYROID - 791. הרופא המליץ לי לקחת יום 100 מק"ג ויום 50 מק"ג אלטרוקסין והודיע לי שקרוב לוודאי שזה אכן האשימוטו :<<<

השאלות שלי הן, האם ישנה בעיה או שיכולה להתעורר בעיה לעובר בעקבות המחלה? או פשוט מאוד אני רוצה לדעת מהם הסיבוכים האפשריים במקרה של האשימוטו בהריון.

בנוסף, ילדתי לפני כשנה, הילדה בריאה ברוך השם, אבל האם יכול להיות שהיא סובלת כבר מהבעיה??? בספירת דם שנערכת בגיל שנה לא נבדקת רמת TSH, וישנם סממנים שאני יכולה אולי כן לשייך כמו שלשולים כרוניים, קטנת גוף יחסית (אין בעיה התפתחותית), וחוסר ברזל. האם כדאי לבדוק את רמת ה TSH אצלה?

מצטערת שהלאתי בפרטים ושאלות, אך אני מאוד מוטרדת.
    המון תודה, מרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האשימוטו בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האשימוטו בהריון

פרופ' רפאל לובושיצקי
    07/06/2007

מחלת השינוטו הוא שם לסוג הנפוץ ביותר של תת פעילות בלוטת התריס. בהריון מקפידים לאזן בצורה אופטימלית חולי תת תריסיות בלא חשיבות לסיבה. אין משהו מיוחד בר סיכון במחלת השימוטו לעומת סיבות אחרות לתת תרייסות.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו