טיפולי פוריות עם a1c

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טיפולי פוריות עם a1c
    יעל
    24/07/2018

שלום-
    אני בת 39. ילדתי לפני 11 חודשים בניתוח קיסרי לאחר טיפולי פוריות.
    בשבוע 24 גילו סוכרת הריון ( ערכים היו גבוליים) שהייתה מאוזנת ע"י דיאטה בלבד.
    לפני כחודש ביצעתי ספירות דם והעמסת סוכר 75.
    תוצאות :
    העמסת סוכר 75 לאחר שעתיים 89
    סוכר בצום 82
    המוגלובין מסוכרר 5.8
    המוגלובין 11.8
    ברזל 46
    חייבת להוסיף שאני יחסית מקפידה על תזונה מאוזנת ( למעט חריגות כמו בחגים ובחופשות שאכן היו 3 חודשים טרם הבדיקה ) אך מאז שילדתי אני לא מבצעת פעילות גופנית.
    כמו כן- מידי פעם דקרתי את עצמי והתוצאות בבית היו תקינות.
    לפני 4 שנים בבדיקה אקראית המוגלובין מסוכרר 5.9 והורדתי אותו לאחר דיאטה ופעילות גופנית.
    מלבד זה - ערכ סוכר בצום תקינים.
    האם נראה בעייתי להתחיל טיפולי פוריות עם המוגלובין מסוכרר 5.8 ?? האם יש סיכון מוגבר לעובר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי פוריות עם a1c

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליעל

ד''ר מאיה איש שלום
    24/07/2018

המוגלובין A1C נמצא בתחום טרום סוכרת אך סוכר בצום והעמסה היו תקינים. איני יודעת אם יש גורמי סכון לסוכרת כגון (ספור משפחתי, עודף משקל, העדר פעילות גופנית, צריכה של פחמימות ביתר, שחלות פוליצסטיות).
    בכל אופן בערך כזה של המוגלובין A1C בנוכחות מדדי הסוכר הנוספים שציינת לא אמורים להעלות את הסכון לעובר. כן היתי בודקת נוכחות סוכרת כבר בטרימסר הראשון של ההריון לאור התחלת הריון עם חשד לטרום סוכרת. לשקוןל בדיקה סוכר בצום המוגלובין A1C והעמסת סוכר בטרימסר הראשון. הקפדה על תזונה מתאימה ופעילות גופנית יכולים למנוע התפתחות של סוכרת
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו