היפותירוידיזם לאחר תחילת טיפול בלבותירוקסין T3 ירד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• היפותירוידיזם לאחר תחילת טיפול בלבותירוקסין T3 ירד
    קרן
    06/08/2018

אובחנתי עם תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס ובגלל התסמינים הוחלט להתחיל טיפול- 50מק"ג לבותירוקסין (יוטירוקס) 4 פעמים בשבוע. אחרי כשבועיים התחילה נשירת שיער מטורפת כמו גם נדודי שינה, הזעות, טיקים באצבעות ופריחה שבאה וחולפת.

תוצאות הבדיקות בחודשים לפני תחילת הטיפול:

הTSH נע בין 4.81 ל 6.65.

FT4 : נע בין 12.3- 15.6 בבדיקה האחרונה לפני היה 15.6

ו FT3: היה 5.05- 5.31, 5.31 בבדיקה האחרונה.

תוצאות בדיקה חודש וחצי אחרי תחילת הטיפול:
    TSH: 2.18
    FT4: 15.6
    FT3: 3.59

אני מודאגת ורציתי לדעת מה זה אומר שה-FT3 ירד כ"כ עם הטיפול. הוא ממש על הגבול ואני לא מבינה למה, הוא לא אמור לעלות עם הטיפול?
    האנדוקרינולוגית אומרת שזה חסר משמעות וזו בדיקה שמבצעים "סתם", אבל זה לא נראה לי סביר.
    למיטב הבנתי הT3 הוא ההורמון הפעיל, קראתי באתרים באנגלית שכאשר ה T3 נמוך זה מלווה בתסמינים שכוללים נשירת שיער ובעיות עוריות כמו שאני חווה. קראתי גם שמומלץ לבצע בדיקת rT3 לצורך האבחון, אבל הבנתי שבקופה"ח לא עושים זאת. האם מומלץ לבצע את הבדיקה rT3 והאם יש מעבדה פרטית כלשהיא שמבצעת אותה בארץ?
    אשמח אם תוכלו לעזור,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לקרן

ד''ר מאיה איש שלום
    06/08/2018

לעיתים מתן של T4 מבחוץ מדכא את היצור האנדוגני של T3.
    הערכים שציינת לפני תחילת הטפול לרב לא גורמים לתסמינים ולא מחייבםי טפול אלא אם הריון על הפרק
    לא מקובל לבדוק בארץ rT3 לא מכירה מעבדה שמבצעת וזה גם לא ישפיע על ההחלטה הטפולית.
    אם הריון לא על הפרק את יכולה לשקול הפסקה של הטפול ולראות כיצד את מרגישה
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך

קרן
    16/08/2018

תודה על תשובתך המהירה. בהמשך לכך רציתי לשאול אם למעשה זה שתוסף הT4 מוריד את ייצור הT3 זה אומר שהוא פוגע בתפקוד הבלוטה במידה מסוימת ולכן אני חווה את התסמינים הללו?
    ובעיקר האם הלבותירוקסין יכול לגרום לנשירת השיער שאני חווה?
    האנדוקרינולוגית שראיתי אמרה שאין לזה בכלל קשר לשיער וזה לא מזה, אבל ראיתי הרבה עדויות ברשת לכך שהכדור כן גורם לנשירה, ואני לא יודעת אם זו נשירה זמנית או שהיא תימשך כל עוד אטול אלטרוקסין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

ד''ר מאיה איש שלום
    16/08/2018

התכשיר עצמו לא גורם לנשירת שיער, רק אם יש חוסר אזון מה שלא נראה מבדיקותיך
    כדאי לחפש סבות נוספות לנשירת השיער כגון חסר ברזל, לבדוק מאגרי ברזל (פריטין, ברזל טרנספרין) וכן חסר B12.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו