מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ירידה ברמת הקלציום בדםדני13/08/2018
שלום
גבר, גיל 50. רזה.
בחודשים האחרונים קצת חולשה ועייפות וכיווצי שרירים
וקצת נמלולים בעיקר ברגליים.
יש גם יותר PVC APBS מאשר היו לי בעבר.
לחץ הדם שלי קצת ירד לאיזור של 100-60 בעבר היה 120-70.
בדיקות דם שגרתיות לפני 3 חודשים תקינות.
הקלציום היה 9.5.
לאורך 20 שנה הקלציום אצלי נע בין 9.5 ל 10.1
ומעולם לא ירד מכך.
השבוע בוצעו שוב בדיקות שגרתיות.
ספירת דם כימיה תקינים אבל הקלציום ירד לרמה של 8.8!!
אציין שאני לא אוכל מוצרי חלב מגיל 25 ( בילדות אכלתי הרבה ) אלא רק קצת טחינה כך שכמות הסידן בתזונה כ 250 מ"ג ליום לאורך שנים.
רציתי לשאול
1. האם רמות כאלה של קלציום ( ירידה מכ 9.7 בממוצע לכ 8.8 ) יכולות לגרום לתופעות גופניות?
2. מה יכולה להיות הסיבה?
3. איזה בדיקות נוספות רצוי לעשות ותוך כמה זמן לבצע?
4. האם העובדה שאני 25 שנה אוכל מעט מאוד סידן יכולה להיות הגורם ( אולי נגרם הסידן הזמין בעצמות? ) או שזה לא קשור היות והגוף יודע לאזן את רמות הקלציום?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדני
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2018בעקרון סידן של 8.8 הוא תקין. ולא אמור להביא לנמלולים. בכדי לדעת את רמת הסידן האמיתית חשוב לדעת את רמת האלבומין במקביל . רמת הפוספור גם חשובה
בעקרון הגוף מווסת את רמת הסידן באופן אדוק כך שאם אוכלים פחות הגוף מגביר את הספיגה מהמעי וגם את פרוק העצם כך שהרמה לא אמורה לרדת
שוב לפי מה שתארת הרמה בנורמה אלא אם רמת האלבומין היתה מאוד גבוהה
כדאי גם לבדוק רמת 25 OH ויטמין D
לשקול יעוץ עם אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה ברמת הקלציום בדם
דני13/08/2018תודה רבה על התשובה.
כזכור קלציום ש 20 שנה עמד על 9.5--10.1
וירד כעת ל 8.8.
שאלת לגבי האלבומין. הוא לא גבוה אלא 4.4
לגבי פוספור הוא לא נבדק...
גם ויטמין D לא נבדק. לפני שנה היה קצת נמוך ואני לא נמצא בשמש.
האם בכל זאת ירידה מ 9.5 ל 8.8 היא לא קצת חשודה ?
כדאי לעשות בדיקת PTH?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדני
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2018מציעה לחזור על רמת סידן אלבומין להשלים פוספור. להשלים רמת 25 OH ויטמיןD. לא חושבת שPTH יקדם אותך כי הסידן בנורמה..
אם יש חסר ויטמיןD זה יכול להסביר אולי את הירידה ברמות הסידן אבל כדאי לשקול צורך בברור נוסף. ויעוץ אנדוקריני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בקלציום בדם
דני14/08/2018ממש תודה רבה!
אם אפשר לשאול שאלה קטנטנה לסיום...
כתבת שאולי ויטמין D נמוך זה ההסבר לירידה ברמות הקלציום מ 9.5-10 ל 8.8.
רופא המשפחה אמר לי לפני כמה חודשים שאין טעם לבדוק ויטמין D כי לחצי מדינה חסר וזה די חסר משמעות.
1. האם באמת ירידת הויטמין D עלולה להיות גורם לירידת קלציום בדם? אם נניח רמות הויטמין D שלי ירדו מ 60 NMOL שהם היו לפני 3 שנים לנניח 20. זה באמת יכול לגרום לירידת הקלציום? זה משפיע? ואז לקיחת ויטמין D תשפר את המצב?
2. הבנתי שרמות נמוכות של קלציום בתזונה לא משפיעות על הקלציום בדם כי הגוף מאזן אותן. אם כך איך יתכן שהטיפול בהיפוקלצמיה הוא לקיחת כדורי סידן...? בכיוון ההפוך זה כן משפיע?
תודה רבה
את נפלאה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדני
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2018חסר קשה של ויטמין D אם אכן הרמה היא 20 נמול/ליטר כפי שציינת יכול להביא לירידה ברמות הסידן
תוסף סידן מסייע אם הגוף לא מעלה PTH די הצורך. כלומר לא ממש היפופרתרירואידזם אך משהו קל חלקי
כאמור רמת הסידן תקינה בנוכחות אלבומין 4.4. אך גבולית. חשובה מאוד רמת הפוספור. וגם רמת ויטמיןD.
ובמקרה שלך כן חשובה מאוד רמת ויטמיןD.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)