הרגשת מלאות ועייפות לאחר ארוחה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• הרגשת מלאות ועייפות לאחר ארוחה
    ג`וני
    17/08/2018

שלום ד"ר.
    אינני בטוח שהשאלה מתאימה לפורום זה, אבל אני ממש אשמח לשמוע את דעתך על התיאור הבא, ייתכן שיש קשר לנושא הפורום.
    אני בן 26. מבנה גופי רזה, היה פעם רזה מאוד.

מזה שנים, במיוחד בשנים האחרונות, אני חווה עייפות חריגה לאחר שאני אוכל מזון בכמויות, שלכאורה, הן אמנם לא קטנות אבל עונות על ההגדרה של ארוחה "מלאה" לכל דבר, לדוגמה: מנת חומוס, טוסט גבינה צהובה, מנת פסטה שמנת גדולה, ועוד.

ראשית, לרוב אני בכלל מתקשה לסיים את הארוחה, בשעה שחבריי לשולחן אוכלים יותר מהר ומסיימים הכל.
    שנית, לעניין הסימפטומים שאני חווה:
    *סחוט*, הרגשה של "כובד", מלאות גדולה, *אפאטיות*. עייף מאוד, מתקשה ללכת מרחקים ארוכים לאחר הארוחה.
    מה דעתך? מידיעותייך ומניסיונך - האם ייתכן שיש כאן בעיה ובאפשרותך להכווין אותי לכיווני בדיקה ספציפיים?

תודה רבה מראש!
    ג'וני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לג'וני

ד''ר מאיה איש שלום
    17/08/2018

מציעה קודם כל להבדק ע"י רופא המשפחה, שיראה אם יש חלילה ממצא בבדיקה גופנית, כגון טחול מוגדל, או כל דבר אחר.. לשקול בצוע בדיקות מעבדה כלליות כולל ספירת דם כימיה מלאה כולל סוכר בצום והמוגלובין A1C, קלציום פוספור אלבומין אלקטרוליטים תפקוד כליתי, לגבי העייפות כדאי לבדוק רמות סוכר כשאתה מרגיש כך (אפשר במד סוכר מהאצבע או להתחבר למד סוכר רציף). למרות שאני מבינה שאין קשר להרכב הארוחה. לשקול יעוץ עם גסטרואנטרולוג. לשקול בצוע US בטן.
    קשה לי לתת יעוץ מקיף יותר מבלי להתרשם אישית. אך יתכן שבכלל לא מדובר בעניין אדנוקריני.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו