בדיקת טסטוסטרון חופשי לעמות Free androgen index

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקת טסטוסטרון חופשי לעמות Free androgen index
    דורון
    20/08/2018

שלום,

במסגרת בירור אינדוקריני לרמות מוגברות של LH, טסטוסטרון ו-17OH פרוגסטרון הופניתי לבצע בדיקת טסטוסטרון חופשי.

בכללית שלחי אותי לבצע את הבדיקה שלדעתם אנלוגית Free androgen index.

מה הההבדל בין הבדיקות?
    אציין שאני גבר בן 30.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדורון

ד''ר מאיה איש שלום
    20/08/2018

זהו מדד לרמת טסטוסטרון חופשית, מכוון שפרט לבדיקה פרטית שיש באיכילוב שבודקת כמעט בצורה ישירה את הטסטוסטרון החופשי, בקופות החולים הוא מחושב בהתאם לרמות SHBG. שזהו החלבון העקרי אליו נקשר הטסטוסטרון..
    זוהי לא מדידה ישירה של הטסטוסטרון החופשי, אלא מדידה של הטסטוסטרון הכללי, של SHBG וחשוב הטסטוסטרון החופשי FREE ANDROGEN INDEX על סמך הללו
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

דורון
    21/08/2018

שלום,

האם זהו מדד אמין לרמת הטסטוסטרון החופשי בגברים? למיטב מה שצלחתי למצוא לא כך הדבר.

האם קיימת אופציה להתעקש על כך מול הקופה? או שרק באיכילוב מבצעים הבדיקה היותר מדוייקת (אודה גם אם תוכלי להפנות אותי למידע מתאים :))

בתודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו