מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת גלוקוז גבוהה בדםר`26/08/2018
שלום.
בן 26 בריא בד"כ.
בדיקת דם רגילה יצאה לי 125 (נורמה 70-100).
הייתי בסטרס בעת בדיקת הדם.
אני מאוד מאוד בלחץ כי ראיתי שמ-126 זה סכרת.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום26/08/2018ערב טוב
האם אתה סובל מעודף משקל? האם יש ספור משפחתי של סוכרת? האם קבלת תרופות שמגבירות סכון לסוכרת כגון תרופות פסיכיאטריות? פרדניזון? האם אתה צורך הרבה פחמימות? ממעט באמוני כושר?
ממליצה לחזור על הבדיקה לבדוק גם רמת המוגלובין A1c אשר מהווה מדד לממוצע סוכר ב-3 חודשים האחרונים ולבדוק ספירת דם במקביל
לשקול יעוץ אנדוקריני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ר27/08/2018תודה.
אני בגובה 166, 69 קילו - לא חושב שאני בעודף משקל. ממש לא שמן. התאמנתי באופן קבוע ולצערי לקחתי הפסקה של שלושה חודשים ואכלתי הרבה חטיפים לאחרונה. לפני כשבועיים חזרתי בהדרגה להתאמן ולרוץ. יש במשפחה רגישות אך לא סכרת. אני חושב שלאחרונה צרכתי הרבה פחמימות כן. משתמש קבןע באנטיהיסטמינים, אך לא בתרופות שציינת (נוטל אלרג'יקס ופמוטידין). בבדיקה בחודש אפריל רמת סוכר היתה 98.
יש לי סכרת במצבי? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
ר27/08/2018אוסיף כי נטלתי כדור אלרג'יקס (לורטדין) כשעתיים לפני הבדיקה.
אני מתקשה להבין איך הגעתי למצב הזה - אמנם בשלושה חודשים האחרונים (עד לפני שבועיים) לא הקפדתי להתאמן ולאכול טוב, אך אני אדם בריא ושרירי (לא שמן) ומקפיד מזה שנים לאכול בריא, למעט מעידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום27/08/2018מניחה שהעליה ברמות הסוכר קשורה לשנוי הרגלי החיים והתזונה, הפסקת הספורט
מציעה לבדוק גם המוגלובין A1c שמבטא ממוצע של ערכי הסוכר.
מניחה שהערכים ישתפרו בשינוי הרגלי חיים
לשקול צורך בברור נוסף כי מראש הסוכר בצום שלך בגבול העליון של הנורמה
לשקול יעוץ אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, המשך
ר28/08/2018תודה רבה על תשובתך.
אכן הייתי אצל אנדוקרינולוגית אשר בנתה לי תפריט מאוזן וכן הפנתה אותי למספר בדיקות נוספות.
השאלה שלי - אני אמור לטוס שבוע הבא לחו'ל לחמישה ימים, וככל הנראה לא אספיק לבצע את הבדיקות טרם הנסיעה.
האם אני יכול לנסוע לחו'ל לחמישה ימים או שעלי לבטל את הטיול? האם אני נמצא כרגע בסיכון ועדיף שלא אסע, או שאין מניעה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום29/08/2018קשה לי לומר מבלי לפגוש אותך, אבל על פניו נראה שניתן לנסוע לחו"ל אפשר להשלים בדיקת המוגלובין A1C שהוא מדד לממוצע ערכי הסוכר בסופרפארם במקום.
תשקול לבצע זאת טרם הנסיעה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ר`29/08/2018תודה על תשובתך.
כעת הגיעה תוצאה נוספת מחוץ לנורמה:
הידרופרוגסטרון 17
תוצאה: 5.21
נורמה: 0.15-4.9
האם יש קשר לסוכר?
מה המשמעות אם לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום30/08/2018סכוי גדול שאין קשר, אבל אם יש יצור עודף של קורטיזול ע"י האדרנל וגם של 17 OH פרוגסטרון אז יכול להיות קשר לסוכרת. הסכוי לכך קטן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת המוגלובין מסוכרר
ר`02/09/2018שלום רב.
בהמשך לבדיקות שהאנדוקרינולוגית הפנתה אותי, ערכתי בדיקת HbA1C - המוגלובין מסוכרר.
טווח נורמה: 4-5.7
תוצאה: 5.1
מה משמעות התוצאות?
א. האם אין לי סכרת?
ב. אם התוצאה תקינה, איך יצא שבבדיקת דם רגילה רמת הגלוקוז שלי היתה 125?
ג. האם הדבר אומר כי אני יכול למעשה לחדול מהדיאטה המאוד-קפדנית שבנתה לי האנדוקרינולוגית? [כן אזהר עם סוכר, אולם אחזור לאורח חיים "רגיל" ולא סופר-קפדני].
ד. לאחרונה גם התחלתי לבדוק את רמות הסוכר בצום (בבוקר כשאני קם, ו-4 שעות לאחר ארוחות) בעזרת גלוקומטר בבית. פעם אחר פעם התוצאות נעות סביב ה-90. נאמר לי ע"י הרופאה כי 90 בגלוקומטר = 100 במעבדה. האם הדבר נכון? מה עלי לעשות בצומת זו? האם עדיין יש סיכוי שמא אני חולה סכרת או שאני יכול לחזור לשגרת חיים נורמלית בלי משטר תזונה נוקשה?
סליחה על אורך ההודעה.
ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ר`02/09/2018כן אוסיף כי בדקתי ולסבא שלי יש סוכרת סוג 2 (מאוזנת עם גלוקופואז'), ואמא שלי ודוד שלי נמצאים במצב של טרום סכרת (עם תוצאות של 115-120 גלוקוז והמוגלובין מסוכרר של 5.9 לערך).
אולם, אני בחור צעיר בן 26 - כך שאם יש לי אופציה אני מאוד אשמח להשתחרר ממוסר הדיאטה הקפדני. כן אמשיך ואשמור לא לאכול סוכר, לא לאכול פחמימה בערב וכן אקפיד על פעילות גופנית, על אף שאני נמצא במשקל מצוין לגובה שלי (167.5 ס'מ, 67 קילו לפי בדיקת מעבדה).
אולם, אורח החיים שלי כסטודנט וכעובד במסעדנות מקשה עלי כעת להיות במשטר זה - ואשמח אם תוכלי לשתף אותי: האם יש אופציה כי אקפיד על תזונה נכונה, אולם לא על דיאטה סופר-קשוחה בעת הזו (לאור תוצאת 5.1 A1C וכן לאור תוצאות הגלוקומטר), או שמא עלי להמשיך עם דיאטה נוקשה זו לכל חיי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום02/09/2018מציעה לשקול חבור חד פעמי למד סוכר רציף שיתן לך אנדקציה לגבי התגובה הגלקמית למזונות שונים
בהחלט שA1C של 5.1 הוא תקין! אך במקרים מסוימים ההמוגלובין A1C אינו מדד אמין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקות
ר12/09/2018שלום רב ותודה על תשובותיך.
בהמשך החודש אבצע את מדידת הסוכר הרציף.
עתה הגיעו תוצאות נוספות:
C-peptide
נורמה: 298-2350
תוצאה: 450
אני רואה כי התוצאה כביכול תקינה, אולם מה המשמעות של הדבר שהתוצאה נמוכה מאוד בתוך טווח הנורמה? האם בהתאם לפרטים שנתתי בהודעות קודמות, יש חשד לסוכרת או שמא התוצאה תקינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום13/09/2018חשוב לדעת מה היתה רמת הסוכר במקביל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ר13/09/2018לצערי לא הצלחתי להבין את תשובתך.
ניתן לפרט?
לא נבדקה רמת סוכר במקביל באותה העת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום14/09/2018עליה ברמת הסוכר היא הגרוי להפרשת אנסולין וc peptide
אם הסוכר נמוך יחסית אז מצפים לרמה נמוכה יותר של c peptide. ואם גבוה יותר מצפים שתעלה לכו חשובה רמת הסוכר במקביל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)