שינוויים ב tsh, בדיקת ct עם יוד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שינוויים ב tsh, בדיקת ct עם יוד
    נעמה
    27/08/2018

שלום
    אני בת 41 בריאה בדרך כלל.
    ב 2012 בבדיקת דם שגרתית היו ערכים חריגים ב tsh מתחת לנורמה ולאחר חודשיים מעל הנורמה. במקביל t3 היה אז קצת מעל הנורמה ו t4 היה תקין.
    מאז 6 שנים נבדקתי כל חצי שנה רוב הזמן ה tsh היה תקין עם שתי חריגות כלפי מעלה כש ה t3 ו t4 תמיד תקינים - לא קיבלתי שום טיפול ואין לי תסמינים דרמטיים פרט לקצת עייפות בערב באחרונה.

בינואר השנה בוצעה בדיקת ct של החזה עם יוד עקב גידול שפיר שהוסר לאחר הבדיקה.
    ביצעתי השבוע בדיקת tsh עדכנית והערך יצא 9.5 וה t3 ו t4 תקינים

אני צפויה לעבור בשבוע הבא בדיקת ct חזה עם יוד למעקב. אבקש לשאול האם מבחינת בלוטת המגן מותר לי לקבל זריקת יוד. הבנתי שיוד עשוי לשבש את הבלוטה ואני חוששת שזה יביא לשיבוש קבוע שייאלץ אותי לקחת כדורים.

מה דעתך?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת מידע לגבי הבלוטה

נעמה
    27/08/2018

אבקש להוסיף נתון.
    בבדיקת נוגדנים לבלוטה בשם TSI בשנת 2016
    תוצאה של 185 שזה מעל הנורמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנעמה

ד''ר מאיה איש שלום
    27/08/2018

יש לך כנראה נטיה לפעילות דלקתית אוטואמונית בבלוטה שנעה בין יתר לתת פעילות. מתן היוד יכול להביא ליתר פעילות או תת פעילות.
    בכל מקרה ההשפעה של החשיפה ליוד לרב הפיכה
    בTSH שתארת בכל מקרה כדאי לשקול התחלת טפול תרופתי באחד מתכשירי האלטרוקסין
    שיהיה בהצלחה בבדיקה
    אני לא רואה מניעה ממתן יוד, רק לעקוב לאחר מכן אחר תפקודי בלוטת התריס
    גם אם מתחילים טפול באלטרוקסין אפשר להפסיק אם הבלוטה "מתאוששת"...אך בתהליך האוטואמוני לרב מדובר בהרס שהוא לא ככ הפיך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת המגן.

נעמה
    27/08/2018

תודה רבה על תשובה מקיפה.
    אם אפשר עוד לשאול
    1.האם מה שתיארת זה מתאים להשימוטו או למחלת גרייבס ( שמפחידה אותי בגלל העיניים הבולטות.., )

2. אם אני לא לוקחת טיפול כעת האם יש בכך סיכון לסיבוכים או שאפשר לחכות עם טיפול כל עוד מרגישים סביר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנעמה

ד''ר מאיה איש שלום
    27/08/2018

יש לך שלוב של שניהם (לא שכיח אך קיים) הסכון למחלה עינית לא גדול. עד 20%.
    בTSH שקטן מ10 אם לא מתכננים הריון אפשר לחכות אבל בהפותירואידזם משמעותי אי טפול יכול לסכן חיים, מדובר על TSH מוגבר עמל 10 עם FT4 נמוך...
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו