מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוויים ב tsh, בדיקת ct עם יודנעמה27/08/2018
שלום
אני בת 41 בריאה בדרך כלל.
ב 2012 בבדיקת דם שגרתית היו ערכים חריגים ב tsh מתחת לנורמה ולאחר חודשיים מעל הנורמה. במקביל t3 היה אז קצת מעל הנורמה ו t4 היה תקין.
מאז 6 שנים נבדקתי כל חצי שנה רוב הזמן ה tsh היה תקין עם שתי חריגות כלפי מעלה כש ה t3 ו t4 תמיד תקינים - לא קיבלתי שום טיפול ואין לי תסמינים דרמטיים פרט לקצת עייפות בערב באחרונה.
בינואר השנה בוצעה בדיקת ct של החזה עם יוד עקב גידול שפיר שהוסר לאחר הבדיקה.
ביצעתי השבוע בדיקת tsh עדכנית והערך יצא 9.5 וה t3 ו t4 תקינים
אני צפויה לעבור בשבוע הבא בדיקת ct חזה עם יוד למעקב. אבקש לשאול האם מבחינת בלוטת המגן מותר לי לקבל זריקת יוד. הבנתי שיוד עשוי לשבש את הבלוטה ואני חוששת שזה יביא לשיבוש קבוע שייאלץ אותי לקחת כדורים.
מה דעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע לגבי הבלוטה
נעמה27/08/2018אבקש להוסיף נתון.
בבדיקת נוגדנים לבלוטה בשם TSI בשנת 2016
תוצאה של 185 שזה מעל הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום27/08/2018יש לך כנראה נטיה לפעילות דלקתית אוטואמונית בבלוטה שנעה בין יתר לתת פעילות. מתן היוד יכול להביא ליתר פעילות או תת פעילות.
בכל מקרה ההשפעה של החשיפה ליוד לרב הפיכה
בTSH שתארת בכל מקרה כדאי לשקול התחלת טפול תרופתי באחד מתכשירי האלטרוקסין
שיהיה בהצלחה בבדיקה
אני לא רואה מניעה ממתן יוד, רק לעקוב לאחר מכן אחר תפקודי בלוטת התריס
גם אם מתחילים טפול באלטרוקסין אפשר להפסיק אם הבלוטה "מתאוששת"...אך בתהליך האוטואמוני לרב מדובר בהרס שהוא לא ככ הפיך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת המגן.
נעמה27/08/2018תודה רבה על תשובה מקיפה.
אם אפשר עוד לשאול
1.האם מה שתיארת זה מתאים להשימוטו או למחלת גרייבס ( שמפחידה אותי בגלל העיניים הבולטות.., )
2. אם אני לא לוקחת טיפול כעת האם יש בכך סיכון לסיבוכים או שאפשר לחכות עם טיפול כל עוד מרגישים סביר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום27/08/2018יש לך שלוב של שניהם (לא שכיח אך קיים) הסכון למחלה עינית לא גדול. עד 20%.
בTSH שקטן מ10 אם לא מתכננים הריון אפשר לחכות אבל בהפותירואידזם משמעותי אי טפול יכול לסכן חיים, מדובר על TSH מוגבר עמל 10 עם FT4 נמוך...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)