מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמות הורמונים וטסטוסטרון בדםעידו02/09/2018
שלום רב, אני בן 23 בבדיקות דם נמצאו רמות גבוהות של ההורמונים הבאים: אסטרדיול E2, אנדואסטרדיון, 17oh, טסטוסטרון. בגלל שהתחילה לי גינקומסטיה חדשה שאף פעם לא היתה לי קודם עשו בדיקות הורמונים וזה מה שגילו. בנוסף TSH גבולי שמסתובב סביב ה 5 בבדיקות. בגלל כל ההורמונים האלו עשיתי אולטרסאונד אשכים- תקין, סי טי בטן- אדרנלים בגדר הנורמה, מבחן סינקטן- תקין. בסופו של דבר האנדוקרינולוגית לדעתי לא באמת יודעת להסביר את ההורמונים הגבוהים הללו וטוענת שכנראה באופן טבעי הגוף שלי מייצר כמות גדולה של טסטוסטרון שגדולה מהנורמה וטסטוסטרון הופך לאסטרוגן מה שמעלה את רמת האסטרוגן ונגרמת גינקומסטיה. כמה שחיפשתי וקראתי לא מצאתי הסבר כזה בשום מקום שכתוב שיש גברים צעירים שהגוף שלהם מייצר באופן טבעי הרבה טסטוסטרון יותר מהנורמה. האם ידוע לך על מצב רפואי כזה? האם תוכלי לפי התאור שלי אולי להעלות השערה למצב ההורמונים שלי ואולי להמליץ על בדיקות נוספות? אני לא לוקח תרופות משום סוג ולא שום תוספי מזון או משהו כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף גם
עידו02/09/2018LH וגם FSH בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לעידו
ד''ר מאיה איש שלום02/09/2018מכוון שמדובר באבחנה לא שכיחה קשה לתת אבחנה במסגרת זו.
יתכן ומדובר בהיפרפלזיה אדרנלית. לשקול רביזיה של ההדמיה ויעוץ חוזר של אנדוקרינולוג
האם נבדקה גם רמת DHEAS?
בכל מקרה יש צורך באנמנזה מפורטת בדיקה גופנית הסתכלות מקיפה על הבדיקות ולא ניתן לתת אבחנה במסגרת אינטרנטית.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת שקשורה
עידו03/09/2018תודה על התשובה המהירה. רציתי להוסיף שאני מתעורר בלילה בערך פעמיים למתן שתן וזה נראה לי חריג בגיל שלי. במהלך היום ההשתנה במידה רגילה לגמרי ברור אורולוגי תקין כולל אולטראסאונד דרכי שתן ובטן ובדיקת זרימה. בנוסף בבדיקות דם רמת הגלוקוז מעט נמוכה מהנורמה 69-68 ( אחרי צום כמובן) אבל האנדוקרינולוגית לא התייחסה לזה בכלל. האם שני הדברים שהוספתי כאן יכולים להיות קשורים למה שתארתי קודם? ברור שאני לא מצפה לאבחנה אני רק מחפש כיוונים להמשך ברור. האם יתכן היפרפלזיה אדרנלית אם מבחן סינקטן תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לעידו
ד''ר מאיה איש שלום03/09/2018יכולה להיות היפרפלזיה אדרנלית עם מבחן סנקטן תקין..יש סוגים שונים.
כאמור יש הרבה תסמינים וקשה לחבר בינהם באופן זה באינטרנט..
לגבי ההפרעה במתן שתן כדאי להתיעץ עם אורולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)