קנאביס רפואי ומצב קדם סוכרתי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קנאביס רפואי ומצב קדם סוכרתי
    משה
    24/09/2018

אני בן 50 חולה במחלת קרוהן שנים רבות. כמו כן אובחנתי לפני 5 שנים שסובל מתת פעילות קלהשל בלוטת התריס ואני כרגע מאוזן עם טיפול תרופתי .
    לפני 4 שנים התחלתי לעשן קנאביס רפואי על בסיס יום יומי כדי להקל על המצב הנפשי (סובל מדיכאון מאג'ורי ומטופל בלוסטרל)
    וסימפטומים של מחלתקרוהן .
    לפני שהתחלתי לעשן קנאביס אובחנתי כקדם סוכרתי הגלקוז בסרוםבמצב צום היה באופן קבוע בסביבות 96 עד106 . a1c היה בגבולות הנורמה .
    כל בדיקות הדם מאז החלתי לעשן קנאביס היו 93-97 .
    לאחרונה התחלתי לצרוך כרומיום פיקולינט 500 מק"ג ליום והגלוקוז בסרום ירד ל-91 . ד.א טריגיליירים תקין.
    שאלתי אליך :האם על ידי צריכה קבועה של קנאביס אני ממסך על סוכרת ?האם קנביס כמו במקרה שלי יכול להועיל כדי לאחר מצב סוכרתי ?
    אציין שאני צורך קנאביס במשך רב שעות היום ובמיוחד בשעות הלילה המאוחות כולל לפנות בוקר ,סה"כ 20גרם בחודש.
    האם רצוי שלהבא אמנע מעישון בלילה שלפני הבדיקה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למשה

ד''ר מאיה איש שלום
    24/09/2018

ההשפעה של קנביס על משק הסוכר מורכבת ותלוית קולטן. מחקרים אפדמיולוגים הראו ברובם דווקא הפחתה בהארעות סוכרת במשתמשים כנראה בגלל השפעה אנטידלקתית והשפעה מטיבה על תנגודת לאנסולין. דלקת מעלה את התנגודת לאנסולין ואת הסכון לסוכרת, ולכן אם הקנביס מפחית את הדלקת מהכרוהנס גם זו דרך נוספת להשפעה מטיבה.
    כך שאני לא רואה צורך להמנע בפרט לאור העבודה שרואים הטבה אצלך.
    לגבי הכרום הוא שנוי במחלוקת אם משפר את רמות הסוכר.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו