סוכרת ותזונה נוזלית לאחר ניתוח

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סוכרת ותזונה נוזלית לאחר ניתוח
    יעל
    30/09/2018

שלום,
    יש לי בקע סרעפתי וריפלוקס חמור ואני מתלבטת האם לעבור ניתוח לתיקונם. יש לי גם סוכרת, לוקחת 2 גלוקומין ליום.
    אם אני לא אוכלת מעל ל 3 שעות אני כבר כולי עם תסמיני היפוגליקמיה וצריכה כמות דיי גבוהה של חלבונים כדי לעבור את היום. נאמר לי שלאחר הניתוח 3 ימים ראשונים רק כלכלה נוזלית שקופה... ו 7 ימים אחרי כלכלה נוזלית לא שקופה. ואחרי זה טחונים אבל גם זה עניין של מזל . דיברתי עם אישה שעברה את הניתוח וחודש היתה צריכה רק כלכלה נוזלית..
    השאלה היא: איך ניתן לשרוד ככה עם הסוכרת? ובכלל.. איך הגוף יקבל חלבונים? קלוריות? האם יש פיתרון גם אם פרטי שאוכל לשלם, להאכלה ורידית? יש עוד גורמים שגורמים לי להתלבט לגבי הניתוח הזה, אבל זה הגורם שכרגע מאוד מטריד אותי. תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לגבי סוכרת והפוגלקמיה

ד''ר מאיה איש שלום
    01/10/2018

עערב טוב
    גלוקומין לא אמור לגרום להפוגלקמיה כך שאם זה הטיפול היחידי לסוכרת כדאי לשקול ברור נוסף להיפוגלקמיה
    לגבי הנתוח מציעה להתיעץ עם כרורג ולגבי התזונה עם גסטרואנטרולוג
    בעקרון סוכרתיים שלא מקבלים טיפול תרופתי שמביא לירידה ברמות הסוכר כגון אינסולין או תרופות ממשפחת הסולפינילאוראה יכולים להסתדר טוב עם דיאטה דלת פחמימות מבלי לחוות הפוגלקמיות
    בברכת חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו