בדיקת המוגלובין העמסת סוכר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקת המוגלובין העמסת סוכר
    טניה
    16/10/2018

שלום וברכה
    נמצאת בהריון וצריכה להחליט האם לעשות את העמסת סוגר של ה50(חוששת נורא לעשות אותה כי זה כמות סוכר עצומה לגוף אני לא רגילה מפחדת מתופעות לוואי)
    בצום 12 שעות יצא לי סוכר 86
    אני מעוניינת לעשות את בדיקת הדם a1c ? האם זה יכול להיות מדד לאבחןן של מצב הסוכר בגוף? ובכך להשגיח על רמות הסוכר בצום כמובן תזונה בריאה
    והאם יש עוד בדיקות שאת ממליצה לי לעשות? שיכולות לעקוב במהלך ההריון שהסוכר תקין
    אשמח לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לטניה

ד''ר מאיה איש שלום
    16/10/2018

המוגלובין A1C יכול לסייע. הנורמה בהריון היא עד 5.3 ולא כמו לפני הריון. אם יש גורמי סכון לסוכרת כגון : ספור משפחתי של סוכרת בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, עודף משקל שחלות פולצסטיות תרופות כגון סטרואידים, תרופות פסיכיאטריות אז כן כדאי לשקול העמסת סוכר. אם אין גורמי סכון יתכן שהמוגלובין A1C יספק. נטור ביתי של סוכר בצום ושעה אחרי האוכל בהחלט יכול להיות בדיקה משלימה טובה בעזרת מד סוכר ביתי שהקופה מספקת.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בדיקות סוכר?

המשך בדיקות סוכ
    16/10/2018

קודם כול תודה על המענה
    במידה וארכוש את המשכיר לבדיקה ביתית
    בצום כמה עליי לראות תוצאה?
    ואחרי אוכל?
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לטניה

ד''ר מאיה איש שלום
    17/10/2018

סוכר בצום של עד 90 תקין בהריון , שעה אחרי האוכל עד 140.
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו