מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת התריס ושחלות פוליצסטיות.שרון08/06/2007
אני בת 24 נשואה כשנה.אנו מנסים להרות בשלושת החודשים האחרונים.
רופא הפוריות שלי אבחן אותי כבעלת שחלות פוליצסטיות.
לאחר העמסת סוכר שיצאה גבולית הוא החליט על טיפול במטפורמין להורדת הסוכר ועל הפחתה במשקל.
המחזור שלי כבר בערך מגיל 16 לא סדיר ועושה הפסקות של חצי שנה והשיא היה שנתיים ללא מחזור. עד לפני שלושה חודשים לקחתי גלולות דיאנה שהרופאת נשים המליצה לי לקחת אותם.המחוזר הגיע עם הגלולות.
לאחר שהפסקתי המחזור הגיע פעם אחת לאחר 25 יום. פעם שניה לאחר 30 יום היה דימום ממש קטן של יומיים שראיתי לעיתים אחרי השירותים ממש מעט דימום.
רופא הפוריות הפנה אותי לברור אינדוקריני כיוון ש DHEA SULPHATE היה 842.0
עשיתי בדיקות כלליות בינתיים עד שיגיע התור לאידוקרינולוג ויצא ש הTSH 6.41
T3 FREE 5.26
T4 FREE 13.9
כלומר הערכים של הT3 וT4 ,EHBHO.
מה דעתך יש בעיה בבלוטה?
יש לזה השפעה על כל המצב שלי הקשור לפוריות.
הייתי רוצה לשמוע מה דעתך כי התור עוד רחוק.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס ושחלות פוליצסטיות.
פרופ' רפאל לובושיצקי10/06/2007אכן יש כאן 2 בעיות שדורשות הערכה של אנדוקרינולוג. גם בעית שחלות פןליציסטיות וגם תת תריסיות שאצלך היא קלה ובשלב סובקליני. כל אחת משתי הבעיות יכולה לגרום לבעיה בפוריות. ההערכה העיקרית שצריכה להיעשות על ידי אנדוקרינולוג היא לגבי שחלות פוליציסטיות והמערך ההורמונלי וסיבתו.
הטפול לשתי הבעיות, לאחר ברור מתאים הוא פשוט וקל וכרוך בפוריות.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה בשלב סובקליני
שרון11/06/2007תודה על התשובה!
אפשר להסביר יותר על התוצאות של בלוטת התריס.האם אני אצטרך לקחת תרופות?
לגבי ההורמון השני שגבוה האם זה נורמלי למי שסובלת משחלות פוליצסטיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה בשלב סובקליני
פרופ' רפאל לובושיצקי12/06/2007תת פעילות בלוטת התריס נחלקת למצב סובקליני שבו אין סימפטומים לנבדק ורק המעבדה מראה TSH גבוה כאשר הורמון הבלוטה עצמה FT4 תקין. זהו מצב כימי בלבד שיכול עם השנים להעמיק ואז נדרש טפול. במרבית המקרים אים החמרה והמצד הזה סטטי ואינו עובר לשלב הקליני שבו חייבים לטפל.
אין לרמת TSH ולנושא בלוטת התריס שום קשר עם שחלות פוליציסטיות.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)